«Να κάνουμε το βήμα παραπάνω»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, 14:15
«Να κάνουμε το βήμα παραπάνω»
Στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών μίλησε ο Δημήτρης Τσαλδάρης. Ο 34χρονος άσος αναφέρθηκε στη νίκη της Νέας Κηφισιάς επί του Ολυμπιακού στο Ζηρίνειο, αλλά και στους στόχους της ομάδας του.

Αναλυτικά:

-Δημήτρη, πετύχατε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία σας. Θεωρείς ότι η πίστη που είχατε σας οδήγησε στη νίκη; Έπαιξε ρόλο και η κούραση του Ολυμπιακού;

«Η αλήθεια είναι, ότι θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όταν παίζεις με μία ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού, προσπαθείς να είσαι, όσο πιο πολύ ανταγωνιστικός μπορείς. Εμείς το καταφέραμε και λεπτό με το λεπτό, χτίζαμε την αυτοπεποίθησή μας. Σαφώς ο Ολυμπιακός προερχόταν από δύσκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα αλλά θεωρώ ότι κάναμε άριστα τη δουλειά μας».

-Σε συνέντευξή του στη Δημόσια τηλεόραση, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Μαυροειδής, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας και μίλησε ακόμη και για 3η θέση. Είναι κάτι που έχετε βάλει από την αρχή της σεζόν ή αυτός ο στόχος «γεννήθηκε» μετά τη νίκη του Ολυμπιακού;
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, πιο πολύ από πριν. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για 3η ή 4η θέση. Μπορεί να είναι κλισέ αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά διότι δεν ξέρεις τι κινδύνους μπορεί να κρύβει. Αυτό που έχουμε καταλάβει, είναι ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Στόχος μας είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε άλλο».

-Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Τι θεωρείς ότι πρέπει να προσέξετε, για να πάρετε το διπλό;

«Το παιχνίδι με τον Παναλευσινιακό είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ο Πανελευσινιακός έχει δύο ήττες, παίζει στην έδρα του και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Θα δουλέψουμε όλη την εβδομάδα και θα αναλύσουμε το παιχνίδι του. Θεωρώ ότι το κλειδί, θα είναι, ποια ομάδα θα ελέγξει το ρυθμό».

-Έχεις φθάσει 34 ετών. Ποιο είναι πλέον το νέο σου μπασκετικό όνειρο;

«Αυτό που έχω συνεχώς στο μυαλό μου, είναι να παρουσιάζομαι κάθε φορά και καλύτερος. Αυτό το στόχο έχω όλα τα χρόνια και όποτε πατάω τα πόδια μου στο παρκέ, θέλω να είμαι και καλύτερος. Αυτό θέλω να κάνω, μέχρι να σταματήσω να παίζω».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014, 14:20