Με τρεις ελληνικές συμμετοχές ξεκινάει το 4ο Basketball Champions League. Οι «έμπειροι» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα συμμετέχουν στη διοργάνωση για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν ενώ το Περιστέρι επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από 15 χρόνια.

Την αρχή θα κάνουν απόψε το Περιστέρι κόντρα στην Γκαζιαντέπ (15/10, 19:00) και ο ΠΑΟΚ απέναντι σε μία άλλη τουρκική ομάδα την Μπεσικτάς (15/10, 19:30), για να δώσει τη συνέχεια την Τετάρτη (16/10, 19:30) η ΑΕΚ απέναντι στην Ορτέζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το Περιστέρι το παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό, δεδομένου ότι η τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν στις 3 Φεβρουαρίου 2004 (ηττήθηκε εκτός έδρας από την Άνβιλ με 75-80) για το FIBA Europe League. Οι «κυανοκίτρινοι» αναχώρησαν το πρωί για την Τουρκία εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Γκαζιαντέπ. Στον πάγκο της τουρκικής ομάδας βρίσκεται ο Νέναντ Μάρκοβιτς, που έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Στο ρόστερ της βρίσκεται ο Τζαμέλ Χάγκινς που πέρασε δύο χρόνια στην ΕΚΟ Basket League, με τον Κολοσσό H Hotels (2014-15) και τον Άρη (2015-16).

Το Περιστέρι βρίσκεται στην Τουρκία με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, απόρροια της εξαιρετικής εκκίνησης του στην ΕΚΟ Basket League στην οποία έχει κάνει το 3/3. Στο ρόστερ του υπάρχουν παίκτες που έχουν εμπειρία στη διοργάνωση του BCL. Ο Ξανθόπουλος (Άρης, ΑΕΚ), ο Σαλούστρος (Προμηθέας), ο Βασιλόπουλος (Άρης, ΑΕΚ) και ο Χάτσερ (Παρτίζαν, ΠΑΟΚ) έχουν παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο και θα ηγηθούν του Περιστερίου.

Ο Ηλίας Ζούρος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του Κίνγκσλεϊ Μόουζες που αντιμετωπίσει ένα διάστρεμμα, ωστόσο ακολούθησε κανονική την αποστολή. Μιλώντας για το παιχνίδι, ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων» είπε: «Είναι το πρώτο παιχνίδι μετά από πολλά χρόνια στην Ευρώπη και θα έχουμε την δυνατότητα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να μπορέσουμε να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε» και πρόσθεσε σχετικά με την Γκαζιαντέπ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια έμπειρη ομάδα, πολύ δυνατή που έχει χάσει δυο παιχνίδια από τις πολύ ισχυρές Φενέρμπαχτσε και Τόφας και διαθέτει τον ίδιο προπονητή. Είναι ένα καλά δουλεμένο σύνολο και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε μέσα από την άμυνα μας να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους».

Με ένα εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Μπεσικτάς θα αρχίσει ο ΠΑΟΚ την προσπάθεια του στο 4ο BCL, έχοντας την παρακαταθήκη της συμμετοχής του στα πλέι οφ της διοργάνωσης και στις τρεις προηγούμενες σεζόν. Στην πρώτη αντίπαλο του ανήκουν δύο παίκτες με ελληνικό παρελθόν, ο Τζόρνταν Θίοντορ (ΑΕΚ) και ο Τόντρικ Γκότσερ (Κόροιβος, Ήφαιστος) αλλά και τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο της.

Ο Κώστας Φλεβαράκης έχει στη διάθεση του παίκτες με εμπειρία στη διοργάνωση (Μαργαρίτης, Τσόχλας, Σχίζας, Μπεστ και Σμιθ) και περιμένει από την ομάδα του να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα του Σαββάτου από τον Ιωνικό, για την 3η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League.  Ο τεχνικός του Δικεφάλου είπε για την Μπεσικτάς: «Ξέρουμε το στιλ του προπονητή της, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος εδώ και χρόνια παίζει πολύ επιθετική άμυνα. Έχει πολύ αθλητικά παιδιά σε όλες τις θέσεις, με τον Σακίλ ΜακΚίσιτς, ο οποίος είναι πολύ δυνατός, αλλά και με τους Τζόρνταν Θίοντορ και Τόντρικ Γκότσερ που ξέρουμε από το ελληνικό Πρωτάθλημα. Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, που τρέχει και πιέζει πολύ στην άμυνα. Ο τομέας που θέλει μεγάλη προσοχή είναι η άμυνά της και σε αυτόν προσπαθούμε από χθες που αρχίσαμε την προετοιμασία για αυτό το παιχνίδι να προσαρμοστούμε. Από εκεί και πέρα, αν δεν έχουμε προβλήματα στην επίθεση και δεν κάνουμε πολλά λάθη, νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε τύχη».

Ο Άαρον Μπεστ είπε σχετικά με την ευρωπαϊκή παρουσία του ΠΑΟΚ: «Η Μπεσικτάς είναι μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα. Το Basketball Champions League είναι μια πολύ ανταγωνιστική λίγκα και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα πάρουμε μέρος. Είμαστε έτοιμοι».

Με ένα ματς στη Γαλλία απέναντι σε μία από τις παραδοσιακές γαλλικές δυνάμεις, την Ορτέζ, θα αρχίσει την Τετάρτη τη δική της προσπάθεια η ΑΕΚ. Η Ένωση έφτασε πέρσι μέχρι τα προημιτελικά και ενώ στην προπερασμένη σεζόν είχε κατακτήσει τον τίτλο. Με τον Ηλία Παπαθεοδώρου που ξέρει τη διοργάνωση από την προηγούμενη διετία στον ΠΑΟΚ και μία πλειάδα παικτών με παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο, η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να κάνει μία ακόμη επιτυχημένη πορεία.

Αγωνιστικά, ο Νίκος Γκίκας ξεπέρασε ένα πρόβλημα στο μάτι που δεν του επέτρεψε να παίξει το Σάββατο απέναντι στον Ήφαιστο και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του. Από την άλλη πλευρά όμως ο Στέφαν Γιάνκοβιτς τέθηκε νοκ άουτ τόσο από το παιχνίδι της Τετάρτης όσο και γενικότερα από τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ του επόμενου 10ημέρου αφού έχει υποστεί κάκωση δεξιού ώμου με οστικό οίδημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης