Με ένα πλατύ χαμόγελο, που φώτιζε το πρόσωπό του, ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον κερδισμένο τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, συνεχάρη τους παίκτες του για την κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο αφιέρωσε στον Μάκη Αγγελόπουλο, αλλά και σε κάποια μερίδα του κόσμου που στήριξε την ομάδα στα δύσκολα.

Παράλληλα ο πολύπειρος κόουτς ευχήθηκε να σηκώσει κι έναν ευρωπαϊκό τίτλο ως προπονητής της «Ένωσης» (μετά το σημερινό Κύπελλο και το πρωτάθλημα του 2003), ενώ ξεκαθάρισε πως η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Το άξιζαν. Έπαιξαν ωραίο μπάσκετ, ήταν ένας ωραίος τελικός. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου και τη διοίκηση που κάνει χρόνια προσπάθεια για να ανέβει η ομάδα εδώ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Ξέραμε ότι αντιμετωπίζαμε μια από τις καλύτερες ομάδες κι άμυνες στην Ευρώπη. Δέχονται 70 πόντους ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα και βάλαμε 88. Είμαστε περήφανοι.

Ήμασταν αρκετά μέσα στο παιχνίδι μειώνοντας τα λάθη κι όταν δεν βγήκαν κάποια σουτ και δεχτήκαμε κάποια καλάθια δεν πτοηθήκαμε. Ο κόσμος μας χάρηκε πολύ. Ήθελε ένα Κύπελλο, το φέραμε, αλλά συνεχίζουμε, έχουμε προσπάθεια ακόμη. Ελπίζουμε να τους δώσουμε κι άλλες χαρές» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για το πού αφιερώνει τον τίτλο ο Σάκοτα τόνισε: «Η ΑΕΚ είναι μία οικογένεια, βλέπουμε πολλούς ανθρώπους από το 1968 στο γήπεδο, ακόμη και στο σπίτι μου. Η νίκη ανήκει σε πολλούς ανθρώπους, πρώτο από όλο τον Μάκη Αγγελόπουλο. Αλλά και στον φίλο μου τον συγχωρεμένο τον Νίκο Δημητρίου που τον σκεφτόμαστε. Σε πολύ κόσμο ανήκει κομμάτι αυτής της νίκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το κλίμα στον τελικό επισήμανε: «Μην περιμένετε να σας πω. Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν μπορεί να διοργανώσει Final 8 ή Final 4. Βλέπαμε χθες στην Ισπανία γεμάτο γήπεδο και ωραίο μπάσκετ. Ίσως τα μέτρα που λήφθηκαν φέτος να ήταν αυτό που χρειαζόταν, αλλά δεν θέλω να μπαίνω σε μια τέτοια κουβέντα».

Κληθείς να σχολιάσει για το πώς νιώθει που μετά το πρωτάθλημα (2002) κατέκτησε και Κύπελλο με την ΑΕΚ, είπε: «Λείπει ένα ευρωπαϊκό τώρα (γέλια). Ένας προπονητής δεν χορταίνει με τα Κύπελλα. Εγώ δεν νιώθω ότι κάτι μου λείπει. Πίστευα μόνος μου ότι είναι η στιγμή μας, όπως και το 2002 στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Δεν ξέραμε πώς θα αρχίσει το παιχνίδι, γιατί προερχόμασταν από κάποια παιχνίδια όχι υψηλού επιπέδου, αλλά προσαρμοστήκαμε γρήγορα και δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να πάρει μπροστά. Αυτοπεποίθηση είχαμε, αντέξαμε και κάναμε λίγα λάθη. Άξια πήραμε το Κύπελλο. Ένας τίτλος έρχεται στη μέση της χρονιάς, αλλά δεν θέλω τα παιδιά να πιστέψουν ότι τελείωσε η σεζόν, γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας».

Όσο για την επιλογή να μείνει η ΑΕΚ στην Κρήτη από τη Δευτέρα ανέφερε: «Όταν κερδίζεις έχεις δίκιο σε όλα. Δεν ήταν εύκολο να μείνουμε τόσες μέρες στην Κρήτη. Δεν βοήθησε και ο καιρός, γιατί μέναμε όλη μέρα στο ξενοδοχείο. Φοβήθηκα μήπως αυτό μας κοιμίσει, αλλά μας βγήκε καλά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης