Το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ των Ανδρών.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μιλώντας για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς, που φιγουράρουν στην τρίτη θέση, επισήμανε πως το ζητούμενο για την ομάδα του δεν είναι σε ποια θέση θα τερματίσει φέτος, αλλά «πως θα γίνεται όλο και καλύτερη η ομάδα με το πέρασμα του χρόνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε καμία περίπτωση αυτός ο αγώνας δεν είναι “τελικός” για μας. Εμείς δεν αλλάζουμε αυτό που έχουμε σχεδιάσει για φέτος. Φτιάχνουμε μία ομάδα, η οποία θέλουμε να βελτιώνεται συνεχώς και να γίνεται όλο και καλύτερη με το πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι τόσο σημαντική η θέση που θα τερματίσουμε στο πρωτάθλημα, είτε αυτή είναι η τρίτη, είτε η τέταρτη, είτε η πέμπτη, είτε η έκτη. Αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ», ανέφερε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ο πολύπειρος προπονητής, ανήμερα της παρουσίασης του Σκότι Ουίλμπεκιν και της νέας «ρετρό» φανέλας από την ΚΑΕ ΑΕΚ.

Αναφορικά στον πρώτο σκόρερ της Α1 φέτος, τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, και το πως σκοπεύει να τον «σταματήσει» η ΑΕΚ, ο Ντράγκαν Σάκοτα εξήγησε: «Πράγματι, ο Βεζένκοφ είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Εκτιμώ ιδιαίτερα αυτά που κάνει φέτος στο παρκέ. Μακάρι να έχουμε περισσότερα νέα παιδιά με το ταλέντο του Βεζένκοφ.

Σίγουρα είναι ένας σημαντικός παίκτης για τον Άρη που παίρνει πολλές επιθετικές προσπάθειες, αλλά βοηθάει και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, όπως στα ριμπάουντ, στις ασίστ και στα κερδισμένα φάουλ. Με βάση τα στατιστικά, προκύπτει ότι είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Ίσως ο Βεζένκοφ να είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Kαταλήγοντας, ο Σάκοτα ερωτηθείς για το αν ο γρήγορος ρυθμός και το υψηλό σκορ θα είναι τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της ΑΕΚ και απέναντι στους Θεσσαλονικείς, απάντησε: «Δεν θέλουμε να πετυχαίνουμε νίκες μόνο στους αγώνες που διεξάγονται στην έδρα μας, αλλά θέλουμε να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Εννοείται πως επιδιώκουμε να προσφέρουμε στον κόσμο μας κάτι παραπάνω, όταν αγωνιζόμαστε εντός έδρας. Σίγουρα είναι σημαντικό που ετοιμαζόμαστε να παίξουμε ένα ντέρμπι ως γηπεδούχοι. Ελπίζω ο κόσμος μας να έρθει στο γήπεδο για να δει αυτό το παιχνίδι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης