Σάκοτα: «Η μεγαλύτερη νίκη μας ως τώρα στην Ευρώπη»

Σάκοτα: «Η μεγαλύτερη νίκη μας ως τώρα στην Ευρώπη»
Ως τη μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ ως τώρα στην Ευρώπη, χαρακτήρισε ο τεχνικός της Ένωσης, Ντράγκαν Σάκοτα, την αποψινή επί της Μπαϊρόιτ, για την 14η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο Basketball Champions League.

«Συγχαρητήρια για τη μεγαλύτερη νίκη μας ως τώρα στην Ευρώπη», ανέφερε αρχικά ο Σάκοτα και πρόσθεσε: «Αξίζαμε να περάσουμε. Κάποια χρόνια πριν ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αν έπρεπε να διαλέξω μια ομάδα για να μην την έχω αντίπαλο, θα ήταν η Μπαϊρόιτ, γιατί είναι δύσκολο να ελέγξεις το ρυθμό απέναντί της. Βιαστήκαμε πολλές φορές στο πρώτο μέρος, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και μεγάλωσε η πίεση.

Στο τέλος παίξαμε πολύ καλή άμυνα, αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε 40 λεπτά αυτή την άμυνα. Υπάρχουν κάποια απίστευτα στατιστικά. 33 ριμπάουντ η Μπαϊρόιτ στο πρώτο μέρος, τα 14 επιθετικά.

Ξέραμε ότι σουτάρουν καλά και προσπαθήσαμε να το ελέγξουμε, αλλά έβαλαν πολλά καλάθια μέσα στο καλάθι με απλές συνεργασίες και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Κάναμε αλλαγές, πιέσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι και επιτέλους, μια φορά σταθήκαμε τυχεροί με τα άλλα σκορ. Μεγάλη η ευχαρίστηση που θα συνεχίσουμε».

Μιλώντας για τους πιθανούς αντιπάλους, τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που τερματίζουμε τρίτοι. Προφανώς είναι καλύτερα από τέταρτοι. Περιμένουμε ωραία ατμόσφαιρα στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια και μετά θα δούμε τον αντίπαλο.

Είμαστε ζωντανοί σε τρεις διοργανώσεις. Πόσες πιθανότητες έχουμε θα το δούμε, αλλά δεν υποτιμώ το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, 22:40