Επίσημη κρούση στην ΑΕΚ για την απόκτηση του Μπράιαν Ανγκόλα έκανε η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου κατέθεσε πρόταση ύψους 100.000 ευρώ για να κάνει δικό της τον Κολομβιανό γκαρντ, ωστόσο η πρώτη απάντηση που πήραν από τους «κιτρινόμαυρους» ήταν αρνητική, με τους δύο συλλόγους να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στο συμβόλαιο του Ανγκόλα με την «Ένωση» δεν υπάρχει κάποια ρήτρα, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ο παίκτης επιθυμεί την μετακίνησή του στην ομάδα του Ισραήλ, προκειμένου να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα.

Οι λόγοι που απάντησε αρνητικά η ΑΕΚ στην πρώτη πρόταση της Μακάμπι δεν είναι λίγοι, αφού εκτός των άλλων η ελληνική ομάδα δεν μπορεί να κάνει μεταγραφή παίκτη, που το letter of clearance του δεν είναι στην Ελλάδα. Μπορεί να πάρει, δηλαδή, παίκτες σαν τον Κιθ Λάνγκφορντ ή ακόμη και τον Μάνι Χάρις, που είχε και φέτος και παλιότερα.

Πάντως με βάση τη μεγάλη θέληση του Ανγκόλα να γίνει η μεταγραφή, τη διάθεση των Ισραηλινών αλλά και την ανάγκη της ΑΕΚ για ρευστότητα προκειμένου να κλείσει τρύπες, δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα εφόσον επανέλθει η Μακάμπι με βελτιωμένη πρόταση και στο μεταξύ η «Ένωση» βρει αντικαταστάτη που να έχει το letter of clearance στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O 28χρονος γκαρντ τη φετινή σεζόν μετράει  κατά μέσο όρο 14,9 πόντους, 3,5 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ στη Basket League, ενώ στο Basketball Champions League είχε 15,2 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης