Παραμένει στην Αθήνα το Final 8 του Basketball Champions League

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 16:42
Παραμένει στην Αθήνα το Final 8 του Basketball Champions League

Στο ΟΑΚΑ, όπως είχε εξ αρχής ανατεθεί, θα διεξαχθεί το Final 8 του Basketball Champions League.

Κι αυτό γιατί εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής με ποσό ύψους 220.000 ευρώ, στην ευρωπαϊκή διοργάνωση «2020 Basketball Champions League Final 8», που θα διεξαχθεί το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου έως και 4 Οκτωβρίου, στο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για μία ευρωπαϊκή διοργάνωση διεθνούς ενδιαφέροντος, μεγάλης εμβέλειας και εθνικής σημασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες από τις χώρες : Γαλλίας, Ισπανίας, Ρωσίας, Τσεχίας, Ισραήλ, Τουρκίας και Ελλάδας.

Παράλληλα με απόφαση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, η Περιφέρεια θα διαθέσει στους διοργανωτές και 500 test ανίχνευσης κορονοϊού που θα διενεργήσουν τα εξειδικευμένα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ και τα οποία κρίνονται απαραίτητα βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου της FIBA.

Για την απόφαση η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ με μοναδικό θέμα την οικονομική ενίσχυση η μη της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του που επικράτησε «ο ρεαλισμός και η υπευθυνότητα, στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΕΣΥ».

Επισήμανε ότι η απόφαση να φιλοξενηθεί στην Αττική μία διοργάνωση με διεθνή εμβέλεια, έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη, «ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση που υλοποιείται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 17:08