Παπαθεοδώρου: «Παίξαμε άμυνα υψηλού επιπέδου»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, 22:11
Παπαθεοδώρου: «Παίξαμε άμυνα υψηλού επιπέδου»

Στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ στάθηκε ο τεχνικός της Ένωσης, Ηλίας Παπαθεοδώρου, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί της Μπούργκος στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League.

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι. Ξέρουμε πόσο δύσκολη ομάδα είναι η Μπούργκος. Ελέγξαμε το παιχνίδι για 27 λεπτά.

Βρήκαμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τη ζώνη, όμως το πνεύμα μας, το οποίο χτίζεται καθημερινά μας οδήγησε στη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε», είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς και συνέχισε:

«Αμυντικά έχουμε κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Υψηλού επιπέδου. Μέσα από τις καταστάσεις του μπάσκετ δεχτήκαμε ελάχιστους πόντους. Η κακή μας αντίδραση στη ζώνη μας χαμήλωσε την αυτοπεποίθηση και τον ενθουσιασμό και χάσαμε ριμπάουντ.

Περιορίσαμε τα ατού της Μπούργκος. Καταθέσαμε το 100% στην άμυνα και πέρα από τα προσωπικά καλάθια του Λάνγκφορντ και του Γκίκα βγάλαμε καλές άμυνες.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και παρουσιάζει διαφορετικές καταστάσεις. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και ταπεινοί και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είναι νωρίς η σεζόν, έχουμε δρόμο να διανύσουμε».

Όσο για το τι δεν δούλεψε στη ζώνη, είπε: «Η πραγματικότητα είναι πως οι ώρες που σπαταλήσαμε στη ζώνη είναι λίγες. Κυρίως το μυαλό μας σταμάτησε να λειτουργεί. Προσαρμόστηκε η αντίπαλη ομάδα στη ζώνη.

Είναι εξαιρετική η Μπούργκος τακτικά και πνευματικά. Θα έλεγα ότι το μυαλό σταμάτησε να λειτουργεί. Σταματήσαμε να πάρουμε αποφάσεις και δείξαμε νευρικότητα. Χρειαζόμαστε δουλειά στο κομμάτι αυτό».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, 22:31