Αντίστροφα μετρά η ΑΕΚ για τον ημιτελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου (Ιntercontinental Cup) απέναντι στη Σαν Λορένσο, το βράδυ της Παρασκευής (15/2, 22:00). Στο Ρίο ντε Τζανέιρο αφίχθη την Πέμπτη (14/2) και ο μεγαλομέτοχος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος. Παρόντες στη Βραζιλία είναι ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος, Χάρης Κουτάς, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Σταύρος Δουβής. «Να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα… όπως ο Αντετοκούνμπο» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι. «Θα εγγυηθούμε ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο αρχηγός της Ένωσης, Ντούσαν Σάκοτα.

Το… φαινόμενο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν γινόταν να μην… υπάρξει βασική αναφορά στις δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, στη συνέντευξη Τύπου επί βραζιλιάνικου εδάφους. «H AEK πριν μερικά χρόνια βρέθηκε στην τρίτη κατηγορία της Ελλάδας, αλλά ένας άνθρωπος που είχε και οικονομικές δυνατότητες και όραμα την αναγέννησε. Πήρε πέρυσι δύο τρόπαια και τώρα πάει για τον μεγάλο αυτόν στόχο, ο οποίος δεν είναι εύκολος. Εάν δείτε την ομάδα μου, θα διαπιστώσετε ότι δεν έχω κάποιον σαν τον Αντετοκούνμπο. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Αυτός ο τύπος και η οικογένειά του έχουν ξεχωριστή ιστορία. Έχουν μεγάλη σύνδεση με τη χώρα και με το πώς ωρίμασε ο ίδιος. Δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσω γι’ αυτόν, γιατί είμαι μόλις έναν χρόνο στην Ελλάδα. Όλη η χώρα είναι υπερήφανη γι’ αυτόν και το δείχνει. Και ο ίδιος βελτιώνεται» σχολίασε αρχικά ο Μπάνκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία, ο Ιταλός προπονητής επικεντρώθηκε στα της Ένωσης: «Το παιχνίδι μας, το στιλ μας και η ταυτότητά μας είναι ξεκάθαρα. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει πολύ κόσμο πίσω της, με μεγάλη δύναμη. Η ομάδα μου θα εκπροσωπήσει κάποιες αξίες του DNA της ομάδας. Θέλουμε να παίξουμε δυνατά σε αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε να ανταγωνιστούμε. Δεν θα είναι εύκολο. Κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι. Ήρθαμε σε μια διαφορετική ήπειρο. Όλα είναι διαφορετικά, ο καιρός, το κλίμα. Αντιμετωπίζουμε επίσης ομάδες με διαφορετική νοοτροπία. Ελπίζω στο τέλος να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα, όπως της αξίζει. Όπως έκαναν στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Ο στόχος μας είναι αυτός. Να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα όσο καλύτερα μπορούμε, όπως κάνει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ».

Ο αρχηγός της «Βασίλισσας», Ντούσαν Σάκοτα, τόνισε: «Όπως είπε και ο κόουτς, αυτή η ομάδα πριν κάποια χρόνια βρισκόταν πολύ χαμηλά και με σταδιακά βήματα που έκανε καλείται να διεκδικήσει ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. Για μένα προσωπικά είναι μεγάλη η υπερηφάνεια, γιατί είμαι στην ομάδα από την πρώτη στιγμή. Είναι κάτι πολύ ωραίο και θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την παρουσία για την ομάδα, τον ιδιοκτήτη και τον κόσμο. Ποτέ δεν μπορείς να εγγυηθείς κάτι, αλλά εμείς θα εγγυηθούμε ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ στο φάιναλ φορ, ο Σάκοτα είπε: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση και για τις δύο ομάδες. Ο ένας δρόμος είναι ο σωστός. Θέλουμε να παίξουμε με τον καλύτερο τρόπο και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Η G-League είναι ένα στιλ που μοιάζει στο ΝΒΑ με πολλές κατοχές και αρκετή αθλητικότητα. Έχουμε αρκετούς παίκτες που έχουν παίξει στις ΗΠΑ και στην G-League και θεωρώ πως θα είμαστε σε θέση να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Σαν Λορένσο, Γκονσάλο Γκαρσία, ανέφερε: «Eίμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Διηπειρωτικό Κύπελλο και εκπροσωπούμε τη Λατινική Αμερική, αλλά και την Αργεντινή. Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ διαθέτει πολλούς σκόρερ στο ρόστερ της. Αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στην άμυνα και να τους περιορίσουμε».

Ο Τζερόμ Μεγίνσε, εκπροσωπώντας τους παίκτες της Σαν Λορένσο, τόνισε: «Είναι πάντα ξεχωριστό να βρίσκεσαι σε τέτοιες διοργανώσεις και ειδικά στο Ρίο. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από εδώ. Είναι ευκαιρία να παλέψουμε για το τρόπαιο. Έχουμε εμπειρία ως ομάδα και όλοι είναι ανυπόμονοι για να παίξουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο απέναντι στην ΑΕΚ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης