Η ΑΕΚ έχασε από την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο πρώτο της παιχνίδι στο Basketball Champions League και ο Λούκα Μπάνκι στάθηκε στο κακό αγωνιστικό πρόσωπο των «κίτρινων» στο δεύτερο ημίχρονο.

«Ήταν πολύ σκληρό παιχνίδι. Από την αρχή ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και μπήκαμε δυνατά. Απαντήσαμε μετά από την άσχημη ήττα που είχαμε στο Περιστέρι. Δείξαμε ότι αλλάξαμε νοοτροπία και ήταν πολύ σημαντικό ψυχολογικά να αντιστρέψουμε το κλίμα. Η απόδοσή μας στο πρώτο 20λεπτο μας έδωσε ώθηση και ένα καλό προβάδισμα. Όμως όταν παίζεις κόντρα σε αυτές τις ομάδες, πρέπει να έχεις πειθαρχία, να έχεις κοντρόλ σε όλο το παιχνίδι. Όταν σταματήσαμε να… παίζουμε στο 3ο 10λεπτο, κάναμε 6 λάθη. Δεν έχω κανένα παράπονο από το πρώτο 20λεπτο, ήμασταν εξαιρετικοί. Αυτό μου με προβληματίζει είναι η εικόνα μας στο δεύτερο μέρος. Δεν παίξαμε όπως έπρεπε στο 3ο 10λεπτο. Κάναμε πολλά λάθη και δεν έχεις περιθώριο κόντρα σε αυτές τις ομάδες», είπε ο Ιταλός προπονητής της ΑΕΚ και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν έδιναν το “σωστό” φάουλ στον Ρατάν-Μέις (σ.σ. για 3 βολές) στο τέλος του αγώνα, ίσως να ισοφαρίζαμε. Στα δύο τελευταία λεπτά δείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατάει. Είμαστε ακόμα στην αρχή της περιόδου, χτίζουμε χημεία και έχουμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Έχουμε παιδιά, όπως ο Καββαδάς, που άργησαν να μπουν στην ομάδα. Πρέπει να επιταχύνουμε τη… διαδικασία αυτή. Πρέπει να πολεμάμε μέχρι το τέλος. Αυτό πρέπει να μάθουμε. Το μεγάλο μας λάθος ήταν ότι επιτρέψαμε στη Χάποελ Ιερουσαλήμ να ελέγξει το ρυθμό και να ξεφύγει στο σκορ. Ήταν μια σκληρή ήττα, αλλά συνεχίζουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης