Την απόφαση να αναβληθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου το υπόλοιπο του Basketball Champions League έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργάνωσης, σε τηλεδιάσκεψη των μελών του, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Οι διοργανωτές έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση «για να προστατευτούν η υγεία και η ασφάλεια των παικτών, των προπονητών, των διαιτητών και των φιλάθλων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του BCL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H FIBA προχώρησε ουσιαστικά σε τροποποίηση του συστήματος διεξαγωγής του BCL, καθώς, αντί για φάιναλ φορ, θα διεξαχθεί Final-8.

Το φάιναλ-8 θα αρχίσει στις 30 Σεπτεμβρίου και μετά από νοκ άουτ αγώνες, ο κάτοχος του τίτλου θα προκύψει στις 4 Οκτωβρίου.

Όπως επισημαίνεται, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση ως προς την πόλη και το κλειστό γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το φάιναλ-8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από το Final-8 θα διεξαχθούν οι δύο αγώνες, Ντιζόν (Γαλλία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) και Τενερίφη (Ισπανία)-Οστάνδη (Βέλγιο), που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της φάσης των «16».

Την πρόκριση στους «8» του Basketball Champions League έχουν ήδη εξασφαλίσει οι ΑΕΚ (Ελλάδα), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Μπούργος (Ισπανία), Σαραγόσα (Ισπανία), Νίμπουρκ (Τσεχία) και Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), ενώ τα δύο τελευταία εισιτήρια θα προκύψουν από το ζευγάρι της Τενερίφης με την Οστάνδη κι εκείνο της Ντιζόν με τη Νίζνι.

Καθώς οι ομάδες «χτίζονται» παραδοσιακά το καλοκαίρι, ερωτήματα προκύπτουν ως προς το αν θα υπάρξει περιορισμός από τους διοργανωτές για συμμετοχή των παικτών που απάρτιζαν το ρόστερ κάθε ομάδας τη σεζόν 2019-20 ή αν θα επιτραπεί να αγωνιστούν και οι νεοαποκτηθέντες.

Αναλυτικά τα 4 ζευγάρια των «8» του BCL:

ΑΕΚ – Νίμπουρκ
Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπούργος
Σαραγόσα – Τενερίφη/Οστάνδη
Τουρκ Τέλεκομ – Ντιζόν/Νίζνι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης