Το «διπλό» που της εξασφαλίζει την πρόκριση στη φάση των «16» του Basketball Champions League θα διεκδικήσει η ΑΕΚ, στο Μινσκ, απέναντι στην Τσμόκι (20/1, 19:30, ΕΡΤ3), στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πολλές απουσίες, προέρχονται από ήττες με Παναθηναϊκό και Προμηθέα στην Basket League, αλλά, όπως τόνισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, «έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες που είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή. Θα κάνουν αυτό που πρέπει για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 95-69 της Τσμόκι Μινσκ στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ και με «διπλό» θα φτάσει τις 4 νίκες-2 ήττες και θα είναι σίγουρα στους «16». Η Ένωση ισοβαθμεί με τη Χάποελ Χολόν στην πρώτη θέση με 3 νίκες-2 ήττες και την πρόκριση στη φάση των «16» εξασφαλίζουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου (8 γκρουπ). Σε περίπτωση που η ΑΕΚ ηττηθεί στο Μινσκ και η Χάποελ ηττηθεί από τη Σολέ στη Γαλλία, τότε θα προκύψει τετραπλή ισοβαθμία, αφού Τσμόκι και Σολέ μετρούν 2 νίκες-3 ήττες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπολογιστούν οι διαφορές πόντων στα παιχνίδια και των τεσσάρων ομάδων για να προκύψουν οι δύο πρώτοι που συνεχίζουν στη διοργάνωση.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

19:30 Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία)-ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) ΕΡΤ3

19:30 Σολέ (Γαλλία)-Χάποελ Χολόν (Ισραήλ)

Βαθμολογία

Χάποελ Χολόν (3-2) 8

ΑΕΚ (3-2) 8

Σολέ (2-3) 7

Τσμόκι Μινσκ (2-3) 7

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης