Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για να μπει στο δικό της σπίτι (και) η μπασκετική ΑΕΚ, καθώς στη σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη και τον Μάκη Αγγελόπουλο, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υπήρξε συμφωνία ώστε τα έργα για το γήπεδο της «Ένωσης» στα Άνω Λιόσια να ξεκινήσουν άμεσα.

Στη σύσκεψη κορυφής συμφωνήθηκε να υπάρξει οδικός χάρτης για την υλοποίηση του μεγάλου πρότζεκτ της ΑΕΚ στην περιοχή, ενώ παράλληλα υπήρξε η δέσμευση του υφυπουργού Αθλητισμού ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίες για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου, με σκοπό ο «δικέφαλος» να μπει στο νέο του… σπίτι όσο πιο άμεσα γίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί της ουσίας, οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια εδώ και αρκετό καιρό και υπάρχει συμφωνία για το νέο γήπεδο της ομάδας.

Έτσι, στη σύσκεψη που κράτησε περίπου 1,5 ώρα τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σημαντικά ζητήματα για τις εργασίες που αναμένεται να γίνουν στο κλειστό γήπεδο.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγια-Σοφιάς», Δημήτρης Ανδριόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΦ, Νίκος Λύτρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ ΑΕΚ, στο ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, παρέστησαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Χάρης Κουτάς, και ο διευθυντής επικοινωνίας, Γιώργος Νικολάου.

Αγγελόπουλος: «Θέλουμε να μπούμε στο νέο μας σπίτι από τη νέα σεζόν»

Να αγωνίζεται στο νέο της «σπίτι» στα Λιόσια από τη νέα σεζόν είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, όπως ξεκαθάρισε ο διοικητικός ηγέτης της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη.

«Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ μετά από 95 χρόνια ιστορίας και προσφυγιάς όσον αφορά το γηπεδικό. Τώρα μπαίνουν οι βάσεις για να δοθεί μια μόνιμη λύση. Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ομάδα που έφερε πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα και έφερε τα δύο τελευταία. Άρα αξίζει το καλύτερο για την ομάδα μας.

Συμφωνήσαμε με τον υφυπουργό τον οδικό χάρτη και τις επόμενες ενέργειες, ώστε να υλοποιήσουμε το έργο. Τα τελευταία χρόνια λόγω χρεοκοπίας της χώρας δυστυχώς η αθλητική ηγεσία δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τις ομάδες. Αντιθέτως, έχει αυξηθεί η φορολογία. Άρα ένα καλό αντιστάθμισμα είναι η αξιοποίηση Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων γηπέδων που μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν τις ομάδες. Ευχαριστώ τον κύριο Βασιλειάδη που βοήθησε στα σχέδιά μας. Είμαστε σε καλό δρόμο» ανέφερε αρχικά ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Για το χρονοδιάγραμμα των έργων ανέφερε: «Μπορούμε να μιλήσουμε για ευσεβείς πόθους. Δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς, μεσολαβούν πολλές υπηρεσίες. Ιδανικά θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν, έως αρχές του 2020 να μπούμε στο γήπεδο».

Βασιλειάδης: «Προχωράμε το πρότζεκτ της ΑΕΚ με τον γρηγορότερο δυνατόν τρόπο»

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε:

«Συζητήθηκε σήμερα και συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης για τον τελικό στόχο αυτού του μεγάλο πρότζεκτ. Είναι το πρώτο μεγάλο πρότζεκτ μεταολυμπιακής αξιοποίησης αθλητικής περιουσίας του δημοσίου. 

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, υπάρχει κοινή αντίληψη και θα προχωρήσουμε με τον γρηγορότερο δυνατόν τρόπο. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί υλοποιείται ένα σχέδιο για όλες τις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις. 

Το πρότζεκτ στο Ίλιον έρχεται μετά την ολυμπιακή αθλητική μαρίνα της Καλλιθέας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε βρει συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια και αυτή είναι η ΑΕΚ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης