Τα εύσημά του στο Basketball Champions League για την απόφαση να διεξάγει Final 8 τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού απένειμε με δήλωσή του ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δόθηκε μια πιο αισιόδοξη, πιο ρεαλιστική και πιο βιώσιμη λύση στο άθλημα.

Όσα ανέφερε στη δήλωσή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«H ανθρωπότητα βιώνει δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας. Πρωτεύον για όλους μας πρέπει να είναι η υγεία όλων όσοι εμπλέκονται με το μπάσκετ και κατ’ επέκταση όλης της κοινωνίας. Μ’ αυτό το διακύβευμα έγινε προ ημερών η τηλεσύσκεψη του BCL. Δόθηκε σήμερα η πιο αισιόδοξη, η πιο ρεαλιστική, η πιο βιώσιμη λύση.

Οι άξονες, που κινηθήκαμε ήταν-είναι κατά σειρά η υγεία, η αξιοπιστία και η επανεκκίνηση. Επανεκκίνηση στο μπάσκετ. Επανεκκίνηση στη ζωή μας. Σκεφτήκαμε το καλύτερο για τον αθλητή, για τον προπονητή, για τους συνεργάτες μας και βεβαίως για τον φίλαθλο.

Δεν έχει σημασία ποιος πρότεινε και τι. Τα εύσημα ανήκουν στο BCL. Λάβαμε όλοι οι παράγοντες υπόψιν τα δεδομένα, ανταλλάξαμε απόψεις και οι διοικούντες τη Λίγκα δείχνοντας πρωτοφανή αντανακλαστικά έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία δημιουργεί προοπτική, δημιουργεί ευφορία, δημιουργεί ελπίδα, και αποτελεί πυξίδα για το σύνολο του ευρωπαϊκού αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από το σκοτεινό τούνελ δείξαμε, ότι κάπου υπάρχει φως. Πρέπει ν’ αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης 2020. Σε μία πραγματική γιορτή για το άθλημα, με οπαδούς όλων των ομάδων στις εξέδρες, στο ξεκίνημα της νέας περιόδου, και όχι σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Για την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα της διοργάνωσης. Αρκεί βεβαίως όλα να κυλίσουν ομαλά με την καταπολέμηση του ιού, και να επιστρέψει η κανονικότητα.

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει την υγεία του. Να έχει κουράγιο. Να μείνει σπίτι. Όλοι μαζί θα χαρούμε τα καλύτερα στο μέλλον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης