Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών στην Ταραγόνα και το ασημένιο μετάλλιο των Μεσογειακών Αγώνων, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Θοδωρής Βλάχος. «Δύο πράγματα ήθελα από αυτό το τουρνουά: να δώσουμε δυνατά παιχνίδια (αυτά με Ιταλία, Ισπανία, Σερβία ήταν τέτοια), διότι βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας, και να κάνουμε σκληρή προπόνηση, διότι αυτή δεν τη σταματήσαμε ποτέ. Παράλληλα, όμως, επειδή είναι επίσημη διοργάνωση οι Μεσογειακοί αγώνες, θέλαμε να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση», επισήμανε στην ΚΟΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναφερόμενος στον τελικό (1/7) με τη Σερβία, όπου η εθνική ηττήθηκε στα πέναλτι, ο Βλάχος τόνισε: «Αξίζαμε το χρυσό μετάλλιο, δείξαμε πολύ βελτιωμένοι, κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια στον τελικό και αν είχαμε λίγη τύχη θα κερδίζαμε στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο με μεγάλη εμπειρία σε τελικούς που ήθελε επίσης πολύ το χρυσό. Η δεύτερη θέση είναι αξιοπρεπέστατη. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, είμαστε ανταγωνιστική ομάδα σε υψηλό επίπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας, ο ομοσπονδιακός προπονητής στάθηκε στη σημασία που έχει η διαρκής παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην ελίτ: «Εκτός από τα αποτελέσματα και το μετάλλιο, αυτό που κρατάμε κυρίως είναι η σταθερή καλή απόδοση της ομάδας σε όλα τα παιχνίδια. Είναι σημαντικό γιατί είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, αλλά και δύο εβδομάδες μόνο πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού. Θέλω να πω ακόμα, ότι αυτή η ομάδα έχει μια συνέχεια και εξακολουθεί να έχει “μέταλλο”. Διότι, σε σχέση με τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει πέντε αλλαγές στη σύνθεσή της και παρόλα αυτά παραμένει στην ελίτ».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Γούνας, πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας στους Μεσογειακούς αγώνες με 12 γκολ, δήλωσε: «Ο τελικός ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην παγκόσμια δύναμη που λέγεται Σερβία. Έχουμε φτάσει, όμως, σε υψηλό επίπεδο και μπορούμε να ανταγωνιζόμαστε στα ίσια τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο. Παίζουμε με βασικό όπλο την καλή άμυνα. Αν επιτευχθεί ο στόχος αυτός, δηλαδή να κρατήσουμε καλά στην άμυνα, γνωρίζουμε ότι και τα γκολ θα έρθουν, διότι έχουμε αρκετές λύσεις επιθετικά. Είναι σημαντικό ότι μπορέσαμε και μείναμε αήττητοι σε αυτό το τουρνουά. Παραμένουμε πάντα σε τοπ επίπεδο και είμαστε ανταγωνιστικοί. Επίσης, τα νέα παιδιά που έχουν μπει στην ομάδα προσφέρουν τα μέγιστα, μας δίνουν μεγαλύτερη ώθηση, διάθεση και ενέργεια. Όλα αυτά είναι καλά σημάδια εν όψει του Ευρωπαϊκού στη Βαρκελώνη. Εκεί, στον όμιλό μας, έχουμε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία και θα είναι δύσκολα για πρωτιά. Όμως, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και ό,τι καλύτερο ας έρθει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης