Μία εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης Ολυμπιακών προδιαγραφών, σε στεριά και θάλασσα, θα είναι το «ορεκτικό» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στη Χαλκίδα. Ποιος θα ήταν καλύτερος για να μεταφέρει τον παλμό της πόλης πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ της διοργάνωσης από τον… ίδιο τον δήμαρχο Χαλκιδέων.

Ο Χρήστος Παγώνης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος για τα αποτελέσματα της δουλειάς της δικής του «ομάδας», ως προς το οργανωτικό μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, προσδοκώντας «να κάνουμε την πόλη μας γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και στον κόσμο, για την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες «πινελιές» έχουν μπει, οι Ευρωπαίοι παίκτες που θα πρωταγωνιστούν στα παρκέ στο εγγύς μέλλον βρίσκονται ήδη στο λιμάνι της Εύβοιας και ο φίλαθλος κόσμος απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του γεμίζοντας το κλειστό «Τάσος Καμπούρης» στα φιλικά προετοιμασίας των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Από την Παρασκευή 15 Ιουλίου αρχίζει το αγωνιστικό πρόγραμμα, ιδανική περίπτωση για μία απόδραση από την Αθήνα για τους φίλους του μπάσκετ. Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά βρίσκεται ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους που θα παρακολουθήσουν διά ζώσης την Τελετή Έναρξης.

«Η πόλη κινείται στους ρυθμούς τoυ Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το νιώθεις παντού. Το 90% των αποστολών βρίσκεται ήδη στη Χαλκίδα, σε ξενοδοχεία της περιοχής και καταφθάνουν και οι τελευταίοι. Διαθέτουμε τις υποδομές και με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού τις καλλωπίσαμε και τις διαμορφώσαμε. Υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για να υποδεχτούν αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση, για τη Στερεά Ελλάδα. θα προβληθεί και η περιοχή μας σε όλη την Ευρώπη. Το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα είναι στη Χαλκίδα και στόχος μας είναι να τους δείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Στις φιλικές αναμετρήσεις της εθνικής νέων ανδρών με Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία και την εθνική εφήβων τα γήπεδα ήταν γεμάτα. Μετράμε αντίστροφα, λοιπόν, για την τελετή έναρξης» δήλωσε ο δήμαρχος Χαλκιδέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόψε, στις 21.30, στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας θα βρεθούν οι υψηλοί προσκεκλημένοι για να παρακολουθήσουν την Τελετή Έναρξης (ανοιχτή και για το κοινό), η οποία «στήθηκε» σε Ολυμπιακές προδιαγραφές από σκηνοθέτες της ΕΡΤ. «Κάναμε μία πολύ επιτυχημένη πρόβα και έχει γίνει εκπληκτική δουλειά. Συμμετέχουν περισσότεροι από 200 χορευτές και δρώμενα θα υπάρξουν σε πλοία και καΐκια, καθώς αποτελούν μέρος της παράδοσης της περιοχής μας» ήταν μερικές μόνο λεπτομέρειες που αποκάλυψε ο Χρήστος Παγώνης για το υψηλό θέαμα που θα μεταδώσουν ζωντανά τα τηλεοπτικά κανάλια «Ε» και το «Star Κεντρικής Ελλάδας».

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων έχει ήδη γνωρίσει τον ομοσπονδιακό προπονητή και τους παίκτες του, ενώ μίλησε και για τους δεσμούς του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου με την πόλη της Χαλκίδας. «Υποδέχτηκα την αποστολή της εθνικής μας, μίλησα στον ομοσπονδιακό προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και τους παίκτες. Τους είπα ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και πως θα είμαστε δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος εξάλλου έχει καταγωγή από τη δική μας περιοχή (Λοφίσκος) και επισκέπτεται συχνά τη Χαλκίδα».

Τι σημαίνει η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών για τη Χαλκίδα; «Θέλουμε μέσα από αυτήν την αθλητική διοργάνωση να προωθήσουμε την εξωστρέφεια, να κάνουμε την πόλη μας γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και τον κόσμο για την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η Χαλκίδα βρίσκεται μέσα στις 15 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, ενώ εδώ πέθανε ο Αριστοτέλης» απάντησε ο Χρήστος Παγώνης προαναγγέλλοντας τη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα τον Αριστοτέλη στις 5 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα.

ΠΗΓΗ: praktoreio-sport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης