Αρχίζει αύριο στην Ποντγκόριτσα το 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης εφήβων, με τη συμμετοχή αθλητών γεννημένων το 1998 και νεότερων. Η εθνική Ελλάδας, με βάση την ομάδα που κατέκτησε πέρυσι το χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, βρίσκεται από χθες στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, με στόχο μία καλή πορεία και τη διάκριση στη διοργάνωση. Το συγκρότημα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου θα μετάσχει στον Α΄ όμιλο και ξεκινάει τις υποχρεώσεις του αύριο το πρωί (11:20 ώρα Ελλάδας), απέναντι στον Καναδά. Πρώτος στόχος είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά, η οποία μοιάζει εφικτή με βάση τα ονόματα των αντιπάλων (Καναδάς, Καζακστάν, Ρωσία, Κολομβία). Αντίθετα, αν η εθνική τερματίσει δεύτερη ή τρίτη, θα χρειαστεί να δώσει ένα δύσκολο χιαστί παιχνίδι για την πρόκριση στην οκτάδα με ομάδα από τον Δ΄ όμιλο, όπου «συνωστίζονται» Σερβία, Κροατία και ΗΠΑ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει επιλέξει στη 13άδα τους Αδαμάντιο Μαντή, Δημήτρη Κουρούβανη (τερματοφύλακες), Κωνσταντίνο Χονδροκούκη, Νίκο Γαρδίκα, Κωνσταντίνο Γκιουβέτση, Δημήτρη Νικολαϊδη, Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Γρηγόρη Γιαννόπουλο, Νίκο Δελαγραμμάτικα, Κωνσταντίνο Κάκαρη, Νίκο Παπασηφάκη, Γιώργο Γκίκα και Πολυμέρη Προσινικλή. Σημαντικές απώλειες είναι ο φουνταριστός Κίμωνας Αλεξίου και ο αμυντικός Δημήτρης Σκουμπάκης, που απουσιάζουν λόγω τραυματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την αυριανή πρεμιέρα με τον Καναδά, η εθνική θα αντιμετωπίσει κατά σειρά το Καζακστάν (Σάββατο 27/8, 20:40), τη Ρωσία (Δευτέρα 29/8, 18:00) και την Κολομβία (Τρίτη 30/8, 10:00). Την Τετάρτη 31 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι χιαστί αγώνες για πρόκριση στην οκτάδα, μεταξύ των δεύτερων και των τρίτων των τεσσάρων ομίλων, και θα ακολουθήσουν οι προημιτελικοί (Πέμπτη 1/9), οι ημιτελικοί (Παρασκευή 2/9) και ο τελικός και οι αγώνες κατάταξης (Σάββατο 3/9).

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα γκρουπ, τον Β΄ όμιλο απαρτίζουν οι Ιταλία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο και Βραζιλία, τον Γ΄ όμιλο οι Ισπανία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια Αφρική και Αίγυπτος, ενώ στον Δ΄ όμιλο μετέχουν οι Σερβία, Κροατία, ΗΠΑ, Κίνα και Νέα Ζηλανδία.

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων θα διεξαχθεί με τους υπό δοκιμήν κανονισμούς, όπως συνέβη και πέρυσι με την αντίστοιχη διοργάνωση των νέων ανδρών. Κάθε ομάδα έχει 13 παίκτες, εκ των οποίων δηλώνονται οι 11 στο φύλλο αγώνα (μπορούν να αλλάζουν σε κάθε ματς) και μέσα στο νερό αγωνίζονται έξι. Το μήκος του αγωνιστικού χώρου είναι 25μ. (αντί για 30μ.) και χρησιμοποιείται μικρότερη μπάλα, ίδια με αυτή του γυναικείου πόλο. Επιπλέον αλλαγή είναι η μείωση του χρόνου επίθεσης από τα 30 στα 25 δευτερόλεπτα και αντίστοιχα του χρόνου αποβολής από τα 20 στα 15΄΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης