Νικηφόρα ξεκίνησε η εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε στην πρεμιέρα της Νέας Ζηλανδίας με 15-9 και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Δ΄ ομίλου, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά.

Η ελληνική ομάδα, που αγωνίστηκε χωρίς την Ειρήνη Νίνου (ταξίδεψε σήμερα στην Πορτογαλία, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νεανίδων του Βόλου), δυσκολεύτηκε ως τις αρχές της δεύτερης περιόδου (4-4). Από εκείνο το σημείο, οι παίκτριες του Στέφανου Λέανδρου με ένα σερί 3-0 πήραν τα «ηνία» του ματς και σταδιακά αύξησαν τη διαφορά, χωρίς να απειληθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-2, 2-2, 4-2

Η σύνθεση της εθνικής: Κοτσιώνη, Κατσιμπρή, Λούδη, Ελληνιάδη 2, Πρωτοπαπά 1, Μαστρόκαλου, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κοκκινάκη, Δούλη 3, Κοντονή 3, Κανετίδου 4, Αρχοντάκη

Για τη Νέα Ζηλανδία σκόραραν οι Χάουτον 3, Σόρτερ 3, Μίλιτσιχ 2, Ντόακ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη (10/9), η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 18:00 τον Καναδά.

Να σημειωθεί ότι η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων γυναικών σημαδεύτηκε από μία μεγάλη έκπληξη, καθώς η Ιαπωνία απέσπασε ισοπαλία 11-11 από τις ΗΠΑ, με τις Αμερικανίδες μάλιστα να ισοφαρίζουν με δύο αναπάντητα γκολ στο τέλος. Ισόπαλο 12-12 ολοκληρώθηκε και το ευρωπαϊκό ντέρμπι της Ισπανίας με την Ολλανδία, ενώ η Ουγγαρία επικράτησε μετά από συναρπαστικό ματς της Αυστραλίας με 10-9.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης