Την πρώτη ήττα της στον Β΄ προκριματικό όμιλο του Europa Cup, που διεξάγεται στο Σπλιτ, γνώρισε η Εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Αν και κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Σερβία, ένα οκτάλεπτο (το δεύτερο) ήταν αρκετό για τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες του Ρίο για να πάρουν το «πάνω χέρι» στην αναμέτρηση και να φτάσουν στη νίκη με 12-10.

Η ελληνική ομάδα έκανε καλό ξεκίνημα, με την άμυνά της και τον Κώστα Φλέγκα να… συνεχίζουν από εκεί που είχαν σταματήσει στο χθεσινό ρεσιτάλ με την Κροατία. Η Εθνική προηγήθηκε 2-1, πριν ισοφαρίσει ο Μάντιτς στην τελευταία επίθεση της πρώτης περιόδου, όμως το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν τελείως διαφορετικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διεθνείς εγκλωβίστηκαν στην πιεστική σερβική άμυνα, δεν μπορούσαν να περάσουν την μπάλα στα 2μ. για να πάρουν αποβολές και ήταν θέμα χρόνου οι ?πλάβι? να βρουν ρυθμό στην επίθεση.

Το έκαναν, εκμεταλλεύθηκαν κάποια αφελή ελληνικά φάουλ στα 5μ., που τους έδιναν τη δυνατότητα για εύκολα σουτ, και πέτυχαν τέσσερα αναπάντητα γκολ, αποκτώντας σημαντική διαφορά στο ημίχρονο (6-2).

Ο Φιλίποβιτς ανέβασε ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά κάπου εκεί η Εθνική αφυπνίστηκε, βελτίωσε την επιθετική της λειτουργία, κέρδισε αποβολές και με τρία διαδοχικά γκολ στον παίκτη παραπάνω μείωσε σε 7-5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Σέρβοι όμως απέδειξαν ότι για να διατηρήσεις την υπέρ σου διαφορά, δεν χρειάζεται απαραίτητα να ροκανίζεις το χρόνο. Οι παίκτες του Ντέγιαν Σάβιτς είχαν 4/4 στον παίκτη παραπάνω στην τελευταία περίοδο και συντήρησαν ένα προβάδισμα 2-3 τερμάτων.

Η Εθνική πλησίασε σε 11-10 με ωραίο γκολ του Μουρίκη από θέση φουνταριστού, 1΄13΄΄ πριν τη λήξη, αλλά οι διαιτητές έδωσαν αμέσως μία… εύκολη αποβολή στον Δερβίση στην περιφέρεια και ο Μάντιτς κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 12-10.

Οι υποχρεώσεις της ελληνικής ομάδας στο Σπλιτ συνεχίζονται αύριο Σάββατο (17/2, 18:30) απέναντι στην αδύναμη Μάλτα, η οποία σήμερα το πρωί έχασε 12-8 από την Ολλανδία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στο final-8 της διοργάνωσης και λογικά θα πάρει τη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Σερβία):
2-2, 4-0, 2-4, 4-4

Σερβία (Ντέγιαν Σάβιτς):
Γκ. Πιγέτλοβιτς, Μάντιτς 2, Β. Ράσοβιτς 2, Ραντζέλοβιτς, Τσουκ 3, Ντ. Πιγέτλοβιτς 2, Ούμποβιτς, Στογιάνοβιτς, Γιάκσιτς 1, Φιλίποβιτς 1, Ντράσοβιτς, Στρ. Ράσοβιτς 1, Μίτροβιτς.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος):
Φλέγκας, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Δερβίσης, Φουντούλης 3, Καπότσης 1, Ποντικέας, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Παπαναστασίου, Βλαχόπουλος, Ζερδεβάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης