Με επιβλητικό τρόπο διπλασίασε η εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών τις νίκες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 16-9 του Καναδά και πλέον θα παίξει την πρωτιά του Δ΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά στον αγώνα της Τετάρτης (11/9, 11:00) αγώνα με την Κίνα, η οποία μετράει επίσης δύο νίκες (12-9 τον Καναδά και 13-7 τη Νέα Ζηλανδία).

Η ελληνική ομάδα, στην οποία ενσωματώθηκε πλέον και η Ειρήνη Νίνου (ταξίδεψε χθες στην Πορτογαλία, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νεανίδων του Βόλου), προηγήθηκε 6-1 λίγο πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος και 11-3 στο ημίχρονο, έχοντας ως κορυφαίες τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και την Έλενα Ελληνιάδη. Αν και η φουνταριστή του Ολυμπιακού αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στις αρχές της τρίτης περιόδου, η εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έφτασε ακόμη και στο +10 (15-5), με τις Καναδές να μειώνουν στο τέλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 5-1, 4-2, 1-4

Η σύνθεση της εθνικής: Κοτσιώνη, Κατσιμπρή, Λούδη, Ελληνιάδη 6, Πρωτοπαπά, Μαστρόκαλου 2, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Κοκκινάκη, Δούλη, Κοντονή 1, Κανετίδου 2, Αρχοντάκη.

Για τον Καναδά σκόραραν οι Μπάκοτς 3, ΜακΝτάουελ, Μόραντ, Γκεβρεμόν, Γκονζάλες, Κάρολ, Ντόναλντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης