Η dream team του ελληνικού μπάσκετ πανηγύρισε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στην Πολωνία. Η εθνική κωφών γυναικών επικράτησε με 51-42 επί της Λιθουανίας στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Λούμπλιν της Πολωνίας.

Τα κορίτσια της Αθηνάς Ζέρβα επιβεβαίωσαν την απόλυτη κυριαρχία τους την τελευταία τριετία και στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, πανηγύρισαν το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή μπορεί να μην ήταν η καλύτερη για την ελληνική ομάδα, ωστόσο, από το δεύτερο 10λεπτο και μετά ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της και σιγά-σιγά άρχισε να «χτίζει» διαφορά, φτάνοντας πολύ εύκολα στη νίκη. Να σημειωθεί ότι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η εθνική είχε γνωρίσει βαριά ήττα από τις Λιθουανές, ωστόσο, οι διεθνείς «πήραν το αίμα τους πίσω» όταν και εκεί που έπρεπε!

Πριν από τρία χρόνια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε πάρει την πρωτιά στο Eurobasket της Θεσσαλονίκης, το 2017 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας και το 2019 συνέχισε την κυριαρχία της στο παρκέ κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο επί πολωνικού εδάφους, ούσα η κορυφαία ομάδα μιας διοργάνωσης με πολύ ταλέντο και εξαιρετικές παίκτριες.

Τα δεκάλεπτα: 9-9, 20-15, 34-25, 51-42.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης