Οι Λεονάρντο Κούτρης και Κώστας Σταφυλίδης ήταν οι διεθνείς που έκαναν δηλώσεις στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας, ενόψει των αγώνων της με Ιταλία και Βοσνία για τα προκριματικά του EURO 2020.

«Είναι πολύ δύσκολο το ματς κόντρα στην Ιταλία, είναι η επικεφαλής και η πιο δύσκολη ομάδα του ομίλου που θα αντιμετωπίσουμε, όμως με τη νέα φιλοσοφία και αύρα του προπονητή μας και του τεχνικού επιτελείου και αν δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Το καλό αποτέλεσμα θα είναι η νίκη, αυτό θα επιδιώξουμε. Δεν θα πάμε για την ισοπαλία», δήλωσε ο ακραίος αμυντικός του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα είναι άσχημος και ο βαθμός, αλλά στόχος είναι η νίκη. Όπως κάθε αρχή, και η δική μας με το νέο προπονητή έχει φέρει αλλαγές και είναι δύσκολη. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι τον προπονητή για να πάρουμε τα αποτελέσματα και την ψυχολογία που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία», πρόσθεσε.

Όσο για τον ανταγωνισμό; «Όταν έχεις μια πληρότητα στη θέση του αριστερού μπακ, με τέσσερις και περισσότερους παίκτες που μπορούν να σταθούν στο επίπεδο της Εθνικής σε μια δύσκολη θέση παγκοσμίως είναι πολύ ωραίο, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αλλά θεμιτός γιατί σε τραβάει στα όρια σου και σε υποχρεώνει να αποδίδεις καλύτερα και να ξεπερνάς τον εαυτό σου», είπε ο Κούτρης.

Από την πλευρά του, ο Σταφυλίδης δήλωσε: «Το να έχεις κάποιες συμμετοχές με την Εθνική σίγουρα σε χαροποιεί. Και μία συμμετοχή να είχα θα ήμουν χαρούμενος αλλά με αξίωσε ο Θεός και έχω 27 αυτή τη στιγμή. Δεν σημαίνει κάτι, είμαστε όλοι εδώ για να κάνουμε τη δουλειά μας και αυτό θα γίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις «ηχηρές απουσίες» (Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μήτρογλου) ανέφερε ότι «σίγουρα λείπουν κάποια παιδιά που δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή την κλήση, αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό, έχει μιλήσει ήδη ο προπονητής για το συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι μεγάλες οι απουσίες αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είναι πολύ σημαντικό ματς για την ομάδα, θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε ότι θετικό μπορούμε».

Και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι όλα τα παιδιά δίνουν σε κάθε κλήση το 100%. Από κει και πέρα, ήταν επιλογή του προπονητή να δοκιμάσει κάποια νέα πράγματα, αιτιολόγησε γιατί δεν κάλεσε κάποια παιδιά. Πρέπει να επικεντρωθούμε στα παιχνίδια, αυτό είναι το σημαντικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης