Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στα προκριματικά του Euro 2020 και ο στόχος για επιστροφή στην τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης έχει μετατραπεί από πολύ νωρίς (4η αγωνιστική) σε όνειρο θερινής νυκτός.

H ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, μετά την εντός έδρας συντριβή με 3-0 από την Ιταλία, το βράδυ της Τρίτης έγινε έρμαιο στις ορέξεις (και) της Αρμενίας, η οποία μέχρι πρότινος δεν είχε νικήσει ποτέ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η «γαλανόλευκη», πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση, παίζοντας ποδόσφαιρο αλάνας και έχοντας μία άμυνα για… γέλια και για κλάματα, γνώρισε ντροπιαστική ήττα με 3-2 σκορ στο ΟΑΚΑ από την αντίπαλό της, την οποία έκανε να μοιάζει με υπερομάδα!

Τα τέρματα των φιλοξενούμενων πέτυχαν οι Καραπετιάν (8′), Γκαζαριάν (33′) και  Μπαρσεγκιάν  (74′) ενώ για την Εθνική μας ομάδα σκόραραν ο Ζέκα (54′) και ο Φορτούνης (87′) με έξοχη ατομική προσπάθεια.

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου μας η Ιταλία επιβλήθηκε με ανατροπή 2-1 της Βοσνίας, ενώ η Φινλανδία επικράτησε με 2-0 στην έδρα του Λιχτενστάιν.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα με πέντε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, συγκριτικά με το παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία. Αλλαγμένο ήταν και το σύστημα (4-2-3-1), αλλά η «τρικυμία» του περασμένου Σαββάτου είχε αφήσει «ζαλισμένους» τους διεθνείς.

Η Αρμενία προειδοποίησε με δύο τελικές στα πρώτα τρία λεπτά, εκ των οποίων το συρτό σουτ του Μπαρσεγιάν στο 2΄ από το οποίο η μπάλα έφυγε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Παρεμπιπτόντως, ο Μπάρκας ήταν ο μοναδικός διασωθείς από το αγωνιστικό «ναυάγιο» απέναντι στην Ιταλία αλλά είδε το ματς από τον πάγκο, ενώ στο φιλικό με την Τουρκία είχε παίξει ο Πασχαλάκης!

Στο  6ο λεπτό η Εθνική μας απείλησε για πρώτη φορά με τον Φορτούνη, ο οποίος με ωραίο τεχνικό σουτ ανάγκασε τον Αϊραπετιάν σε σπουδαία απόκρουση (κόρνερ). Εντούτοις μόλις δύο λεπτά αργότερα ήρθε το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων.

Οι Αρμένιοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Σιόβας δεν πρόλαβε τον Καραπετιάν, ο Βλαχοδήμος έκανε αργά την έξοδο και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων τον πέρασε και από πλάγια δεξιά άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας ταυτόχρονα το πρώτο γκολ της Αρμενίας απέναντι στην Ελλάδα, σε επίσημο αγώνα!

Στο 17ο λεπτό ο Μαυρίας αποχώρησε τραυματίας και έδωσε την θέση του στον Κώτσιρα, για την Εθνική, η οποία εξακολουθούσε να υστερεί σε ταχύτητα, φρεσκάδα κι ενέργεια και στο 33΄ δέχθηκε το δεύτερο γκολ από τον πρώην επιθετικό Ολυμπιακού και Κέρκυρας, τον Γκεβόρκ Γκαζαριάν.

Ο Φορτούνης έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, οι Αρμένιοι με δύο πάσες έβγαλαν τον επιθετικό τους στην περιοχή, εκείνος «άδειασε» τον Παπασταθόπουλο και νίκησε τον Βλαχοδήμο, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τα πολύ μεγάλα κενά σε αμυντική αλλά και ανασταλτική λειτουργία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ξεκίνησε ασκώντας μεγάλη πίεση, αφού όμως είχε ήδη σπαταλήσει 45 λεπτά.

Η διαφορά φάνηκε αμέσως, καθώς το γρήγορο γκολ ήρθε στο 54΄ από σουτ του Ζέκα, αλλά η δημιουργία ανήκε στον Φορτούνη, που έκανε έξοχη προσπάθεια από δεξιά και «σέρβιρε» στον συμπαίκτη του, ο οποίος σούταρε από τον άξονα και το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Αφού πέρασε χωρίς άλλη απώλεια τη 15λεπτη πίεση που δέχθηκε, η Αρμενία «καθάρισε» τον αγώνα σε άλλη μια αντεπίθεση: στο 74΄ ο Μχιταριάν πλάσαρε στο δεξί δοκάρι, στο ριμπάουντ υπήρξε αδράνεια και ο Μπαρσεγιάν σκόραρε για το 1-3, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ με ένα έξοχο σόλο ο Φορτούνης στο 87΄.

Κίτρινες: Πέλκας, Ζέκα, Μασούρας – Μκριτσιάν, Καραπετιάν

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μαυρίας (17΄ Κώτσιρας), Κούτρης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Ζέκα, Σάμαρης (75΄ Σιώπης), Πέλκας (68΄ Κολοβός), Μασούρας, Φορτούνης, Κουλούρης.

ΑΡΜΕΝΙΑ (Αρμέν Γκιουλμπουνταγκιάντς): Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγκοριάν, Μκριτσιάν (55΄ Χοβσεπιάν), Γκαζαριάν (83΄ Γκαζαριάν), Μπαρσεγιάν, Χοβανισιάν, Μιχιταριάν, Χαμπαρτσουμγιάν, Καραπετιάν (70΄ Μπαμπαγιάν), Ισκανγιάν.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 10ο όμιλο:

Ελλάδα – Αρμενία 2-3 ( 54′ Ζέκα, 87′ Φορτούνης / 8′ Καραπετιάν, 33′ Γκαζαριάν, 74′ Μπαρσεγιάν)

Ιταλία – Βοσνία 2-1 ( 49′ Ινσίνιε, 86′ Βεράτι / 33′ Τζέκο)

Λίχτενσταϊν – Φινλανδία 0-2 ( 37′ Πούκι, 58′ Κάλμαν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ιταλία 12

2. Φινλανδία 9

3. Αρμενία 6

4. Ελλάδα 4

5. Βοσνία 4

6. Λίχτενσταϊν 0

 

 

 

 

 

Ελλάδα-Αρμενία 2-3

Γκολ: 8′ Καραπετιάν (Αρμενία), 32′ Γκαζαριάν (Αρμενία), 54′ Ζέκα (Ελλάδα), 74′ Μπασεργιάν (Αρμενία), Φορτούνης (Ελλάδα)

Κίτρινες: Πέλκας (Ελλάδα), Μκρτσιάν (Αρμενία), Καραπετιάν (Αρμενία), Ζέκα (Ελλάδα), Μασούρας (Ελλάδα)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Μαυρίας, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης (75′ Σιώπης), Πέλκας (68′ Κολοβός), Μασούρας, Φορτούνης, Κουλούρης

Αρμενία: Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγκοριάν, Μικριτιάν (55′ Χοβσεπιάν), Γκαζαριάν (83′ Αβετισιάν ), Μπαρσεγιάν, Χοβανισιάν, Μιχιταριάν, Χαμπαρτσουμγιάν, Καραπετιάν (70′ Μπαμπαγιάν), Ισκανγιάν

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης