Η Εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Ιταλία στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων για την προκριματική φάση του Euro 2020. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο και δέχθηκε μία βαριά ήττα από την «σκουάντρα ατζούρα». Τα γκολ σημείωσαν οι Μπαρέλα (24′), Ινσίνιε (30′) και Μπονούτσι (33′), ενώ μετά το 3-0 το ματς… έσβησε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι «ατζούρι» είχαν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, απέναντι σε μία εθνική που παρατάχθηκε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και χωρίς κλασικό φορ, αφού προτιμήθηκαν από τον Άγγελο Αναστασιάδη δύο γρήγοροι εξτρέμ (Μασούρας και Κολοβός).

Αυτό το σχήμα δεν έφερε αποτελέσματα, ενώ η Ιταλία μέσα σε ένα δεκάλεπτο… καθάρισε το ματς. Στο 24’ ο Μπελότι μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στο Μπαρέλα, που από το σημείο το πέναλτι άνοιξε το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 30ο λεπτό, ο Ινσίνιε πέρασε τον Σάμαρη και ωραίο δεξί σουτ νίκησε τον Μπάρκα για το 2-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπονούτσι νίκησε στον αέρα τον Παπασταθόπουλο και με καρφωτή κεφαλιά μετά από μπαλιά του Έμερσον διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με την Ιταλία να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Η Εθνική είχε μία καλή στιγμή στο 68’ με τον Φορτούνη, αλλά ο Σιρίγκου απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, η Εθνική ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κιελίνι, αλλά δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι μεμπτό στη φάση.

Οι Ιταλοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 75’ με τον Μπάρκα να νικάει τον Ινσίνιε σε τετ α τετ. Μέχρι το τέλος καταγράφηκε ένα σουτ του Σιώπη που πέρασε άουτ και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα το 3-0 παρέμεινε.

Ελλάδα – Ιταλία 0-3 (Cosmote Sport 1, Open TV)

Γκολ: 24′ Μπαρέλα, 30′ Ινσίνιε, 33′ Μπονούτσι

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Σάμαρης – Βεράτι

Κόκκινες κάρτες:

Ελλάδας (Αναστασιάδης): Μπάρκας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας, Ζέκα, Κουρμπέλης (46′ Σιώπης), Σάμαρης (77′ Μπακασέτας), Φορτούνης, Σταφυλίδης, Μασούρας, Κολοβός (46′ Μαυρίας).

Ιταλία (Μαντσίνι): Σιρίγκου, Φλορέντζι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (68′ Ντε Σίλιο), Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (81′ Πελεγκρίνι), Κιέζα, Ινσίνιε, Μπελότι (84′ Μπερναρντέσκι).

 

 

 

 

10ος όμιλος

Φινλανδία – Βοσνία Ερζεγοβίνη 2-0 (56′, 68′ Πούκι)

 

 

Αρμενία – Λιχτενστάιν 3-0 (2′ Γκαζαριάν, 18′ Καραπετιάν, 90+1′ Μπαρσεγκιάν)

 

 

Ελλάδα – Ιταλία 0-3 (24′ Μπαρέλα, 30′ Ινσίνιε, 33′ Μπονούτσι)

Βαθμολογία

1. Ιταλία (3) 9

2. Φινλανδία (3) 6

3. Ελλάδα (3) 4

4. Βοσνία (3) 4

5. Αρμενία (3) 3

6. Λιχτενστάιν (3) 0

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης