Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο νιώθει δικαιωμένος που δεν αποδέχθηκε την πρόταση της Νιγηρίας να αγωνιστεί με την πατρίδα των γονιών του και υποσχέθηκε στους φιλάθλους ότι όλα τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο Προολυμπιακό του Τορίνο.

Αναλυτικά, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε στην εφημερίδα «Goal» για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-την κλήση του από τη Νιγηρία και την επιλογή να παίξει με την Ελλάδα: «Δεν είχα καμιά συμμετοχή με τις μικρές εθνικές, οπότε φαντάζεσαι το πόσο πολύ χάρηκα. Επίσης, δικαιώθηκα που επέλεξα την Ελλάδα κι όχι τη Νιγηρία που μου είχε κάνει πρόταση να συμμετάσχω με την εθνική».

-το πώς ένιωσε μετά την κλήση του: «Η αλήθεια είναι ότι μου το είπε ένας φίλος μου. Με πήρε τηλέφωνο για να μου πει συγχαρητήρια. “Τι συγχαρητήρια;”, του απαντάω εγώ… “Κλήθηκες στην εθνική ομάδα”, μου είπε και πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ. Μετά από λίγα λεπτά μου το μεταβίβασε και ο αδελφός μου, ο Γιάννης. Πραγματικά εκπληρώθηκε ένα όνειρο που είχαμε από μικρά παιδιά. Και μόνο που βρίσκομαι στην εθνική ομάδα νιώθω τεράστια ευχαρίστηση και χαρά. Είναι μια δικαίωση προς το πρόσωπό μου. Από την άλλη είναι και κάτι πολύ όμορφο που θα είμαι μαζί με τον αδελφό μου στην ομάδα. Μετά τα αδέλφια Γκασόλ, τα αδέλφια Αντετοκούνμπο!».

-την προοπτική συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Η Εθνική είναι η χώρα μας. Δεν θα εκπροσωπήσω μόνο την ομάδα σε μια διοργάνωση, θα εκπροσωπήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τον άγνωστο συνάνθρωπό μου, εσάς. Όλους τους Έλληνες. Γι’ αυτό θα βάλω και την καρδιά μου για την Εθνική. Μακάρι να βρεθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι όνειρο ζωής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-τη φιλοσοφία της ομάδας: «Πραγματικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι με αυτά τα παιδιά. Έχουμε όλοι δίψα για διάκριση και μέσα από την ομαδική δουλειά πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Θα δείτε παιδιά που θα δίνουν και την ψυχή τους στο παρκέ. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, στο τέλος όλοι θα λένε “ρε φίλε, αυτά τα παιδιά τα έδωσαν όλα” και να είστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί».

-το τι μπορεί να προσφέρει ο ίδιος στην Εθνική: «Θέλω να αποδείξω πράγματα τόσο στον εαυτό μου όσο και σε όλους τους άλλους. Ο κόουτς περιμένει από εμένα να δώσω ενέργεια, να παίξω άμυνα και να μπορώ να τρέξω στο τρανζίσιον, όπως είναι και το παιχνίδι μου».

-το επαγγελματικό του μέλλον: «Θέλω να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Μπορεί να είναι το NBA, μπορεί να είναι η Ευρώπη. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι. Μετά το προολυμπιακό τουρνουά. Απλώς θέλω να δείξω ότι μπορώ να σταθώ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Δεν κλείνω την πόρτα μου πουθενά…».

Φωτογραφία: eurokinissi.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης