Η Τσέλσι συνέτριψε 4-1 την Άρσεναλ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και κατέκτησε το φετινό τίτλο του Europa League. Οι «μπλε» του Μαουρίτσιο Σάρι με ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο ισοπέδωσαν τους συμπολίτες τους «κανονιέρηδες» και σήκωσαν το τρόπαιο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού ήταν ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος στο 49’ πάσαρε στον Ζιρού και στο 60’ στον Πέδρο για τα δύο πρώτα γκολ, ενώ στο 65’ με πέναλτι και στο 72’ με δύο δικά του γκολ έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «μπλε» πανηγύρισαν το πέμπτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο, τρίτο την τελευταία επταετία, καθώς το 2012 είχαν πάρει και το Champions League μέσα στο Μόναχο εις βάρος της Μπάγερν.

Από την άλλη, η Άρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος στο πρώτο μέρος έκανε καίριες επεμβάσεις, μείωσε προσωρινά στο 69’ με τον Ιγουόμπι.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι αρκετές άδειες καρέκλες, καθώς οι Άγγλοι αρνήθηκαν να μεταβούν στο Αζερμπαϊτζάν, λόγω του υψηλού κόστους, αλλά και του γεγονότος ότι οι φίλοι των δύο ομάδων έλαβαν λιγοστά εισιτήρια σε σχέση με την χωρητικότητα του γηπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Ο τελικός

Η Άρσεναλ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στον τελικό και περιόρισε την Τσέλσι, αποκόπτοντας τον Εντέν Αζάρ. Οι «κανονιέρηδες» στο 18’ διαμαρτυρήθηκαν για μια φάση στην οποία ο Κέπα φάνηκε να βρίσκει τον Λακαζέτ και ζήτησαν πέναλτι, όμως ο Ιταλός διαιτητής Ρόκι δεν έδειξε παράβαση κα το ματς συνεχίστηκε. Στο 28’ ο Τζάκα με δυνατό σουτ απείλησε την εστία του Κέπα και η μπάλα… έγλυψε το δοκάρι, ενώ την ίδια ώρα στην άμυνα της Άρσεναλ όποτε χρειάστηκε ο Παπασταθόπουλος εξουδετέρωσε κάθε κίνδυνο.

Η Τσέλσι άρχισε να απειλεί μετά το πρώτο μισάωρο με τον Αζάρ να περνά στον άξονα και να γίνεται πιο επικίνδυνος. Στο 34΄ο Βέλγος πάσαρε στον Έμερσον με τον Τσεχ να αποκρούει εκπληκτικά, ενώ λίγο αργότερα με νέα πάσα του Αζάρ, ήταν η σειρά του Ζιρού να χάσει ευκαιρία. Έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς γκολ.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι πήρε… μπροστά και με τέσσερα γκολ δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Άρσεναλ. Στο 49’ ο Ζιρού με κεφαλιά, πρόλαβε την προβολή του Κονσιελνί και με το 11ο τέρμα του στο φετινό Europa League άνοιξε το σκορ!

Οι «μπλέ» του Σάρι χτύπησαν για δεύτερη φορά στο 60′. Ο Αζάρ έκοψε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Πέδρο με σουτ σημείωσε το 2-0, εδραιώνοντας τη νίκη της Τσέλσι. Μάλιστα, οι «μπλε» πέντε λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι σε παράβαση του Μέιταλντ-Νάιλς πάνω στον Ζιρού. Ο Αζάρ ευστόχησε για να κάνει το 3-0, ενώ η Άρσεναλ μείωσε άμεσα.

Ο Ιγουόμπι, που είχε περάσει λίγα λεπτά πριν σαν αλλαγή στο γήπεδο, μείωσε σε 3-1 με ένα όμορφο γκολ, όμως το τελικό αποτέλεσμα ήθελε τους «μπλε» να σκοράρουν εκ νέου. Ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε την μπάλα και ο Ζιρού πάσαρε στον Αζάρ, ο οποίος με το αριστερό διαμόρφωσε το τελικό Τσέλσι-Άρσεναλ 4-1.

Με αυτόν τον τρόπο η Τσέλσι έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Φέγενορντ (2001-02), που κατακτά αήττητη, το UEFA ή το Europa League.

Τσέλσι – Άρσεναλ 4-1 (ΕΡΤ Sports HD, COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ: 49′ Ζιρού (Τσέλσι), 60′ Πέδρο (Τσέλσι), 65′ πεν. Αζάρ (Τσέλσι), 69′ Ιγουόμπι (Άρσεναλ), 72′ Αζάρ (Τσέλσι)

 

 

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Πέδρο

Κόκκινες κάρτες:

Τσέλσι: Κέπα, Έμερσον, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (76′ Μπάρκλεϊ), Καντέ, Αζάρ (89′ Ζαπακόστα), Πέδρο (71′ Γουίλιαν), Ζιρού

Στον πάγκο: Καμπαγιέρο, Κάμινγκ, Κέιχιλ, Αμπαντού, Αλόνσο, ΜακΈχραν, Γκάλαχερ, Ιγκουαΐν.

Άρσεναλ: Τσεχ, Μονρεάλ (66′ Γκουενζοζί), Κοσιενλί, Παπασταθόπουλος, Τζάκα, Τορέιρα (66′ Ιγουόμπι), Κολάσινατς, Μάιτλαντ-Νάιλς, Οζίλ (77′ Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

Στον πάγκο: Λένο, Λιχτσάινερ, Μουσταφί, Τζέκινσον, Ελνελνί, Σάκα, Αμαέκι, Νκετιά, Γουέλμπεκ.

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης