Ο νέος προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ μίλησε με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τον πρώην προπονητή των «μπλε» Φρανκ Λάμπαρντ, τονίζοντας πως κατανοεί απόλυτα τη θλίψη των οπαδών της αγγλικής ομάδας, μετά την απόλυσή του την περασμένη Δευτέρα (25/1).

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τη Μπέρνλι στο, «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Γερμανός τεχνικός ρωτήθηκε για το αν τον προβληματίζει το ενδεχόμενο αποδοκιμασιών από τον κόσμο προς το πρόσωπό του, λόγω της απόλυσης του Λάμπαρντ, που ήταν πολύ αγαπητός στους φίλους της λονδρέζικης ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω όχι, γιατί αυτό θα ήταν σκληρό συνολικά για την ομάδα. Οι φίλαθλοί μας είναι πολύ κοντά στην ομάδα κι αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Κατανοώ πως υπήρξε μεγάλη απογοήτευση για την απόλυση του Φρανκ για τον οποίο, όπως έχω ξαναπεί, έχω τον μεγαλύτερο σεβασμό προς το πρόσωπό του. Ήμουν τεράστιος φαν του Φρανκ όταν ήταν ποδοσφαιριστής.

Ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες που οδήγησαν το κλαμπ εκεί που βρίσκεται σήμερα. Κι ως εκ τούτου έχω τεράστιο σεβασμό για τον ίδιο και την κληρονομιά του στην Τσέλσι. Αλλά δεν μπορώ να αλλάξω την κατάσταση. Υπήρξε μία απόφαση της διοίκησης και μου δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβω την Τσέλσι. Δεν είναι δικό μου… λάθος όλο αυτό» τόνισε ο Τούχελ.

Kατέληξε για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του: «Είμαι πολύ ρεαλιστής. Βρίσκομαι σε ένα κλαμπ που έχει στο DNA του τις νίκες. Θα παλέψω για κάθε τρόπαιο που μπορούμε να διεκδικήσουμε. Αυτή τη σεζόν είναι το Champions League και το Κύπελλο Αγγλίας, το πρωτάθλημα δεν είναι ρεαλιστικός στόχος πλέον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την απόφασή του να αφήσει στον πάγκο στο πρώτο παιχνίδι του κόντρα στη Γουλβς, τους νεαρούς Μάουντ, Άμπραχαμ και Τζέιμς «Ήθελα να βγάλω το βάρος και την πίεση απ’ τους ώμους τους. Ήθελα να δώσω την ευθύνη σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή σε πιο έμπειρους παίκτες. Όταν ένα μεγάλο κλαμπ αλλάζει προπονητή στα μέσα της σεζόν, δεν μπορείς να προβλέψεις τι επίπτωση θα έχει αυτό στους νεότερους παίκτες.

Δεν υπάρχει ωστόσο, λόγος ανησυχίας, μου αρέσουν αυτά που βλέπω ως τώρα από τον Μάουντ, είναι ένας παίκτης που νοιάζεται στο 100% για την Τσέλσι», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης