H Tσέλσι θα αντιμετωπίσει την Μεγάλη Τρίτη (27/4) στο «Alfredo Di Stefano» τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Champions League (5/5 η ρεβάνς στο Λονδίνο), με τον Τόμας Τούχελ να δηλώνει ότι η ομάδα του θα χρειαστεί να κάνει παιχνίδι υψηλού επιπέδου απέναντι στη «βασίλισσα», για να φτάσει στον τελικό.

«Παίζουμε με τους καλύτερους στην Ευρώπη, μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει καλά εναντίον της Ατλέτικο, της Λίβερπουλ, της Τότεναμ και τώρα μας έτυχε αυτό. Είναι μια νέα εμπειρία και έχουμε ενότητα γιατί πρέπει να παίξουμε παιχνίδι υψηλού επιπέδου εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης για να φτάσουμε στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το “κλειδί” για την επιτυχία απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι να μην ρίξεις το επίπεδό σου. Μερικές φορές, όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα τόσο ισχυρή όσο η Ρεάλ Μαδρίτης, ίσως το καλύτερο είναι να δείξεις το επίπεδό σου», είπε ο Γερμανός προπονητής της Τσέλσι και συνέχισε:

«Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο σε κάθε παιχνίδι και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, μπορούμε να εμποδίσουμε τον αντίπαλο να το κάνει εκείνος. Οι παίκτες είναι πρόθυμοι να εργαστούν και να… υποφέρουν μαζί. Εάν πρέπει να τρέξουν… τρέχουν, εάν χρειάζεται να πάρουμε θέσεις, το κάνουμε. Δίνουμε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι.

Γνωρίζουμε ότι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να αμυνθούμε είναι η κατοχή, η άμυνα ψηλά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε απίστευτα πράγματα, αλλά έχουμε εμπειρία. Είχαμε δύσκολα παιχνίδια και πιστεύουμε ότι είναι καλή στιγμή να παίξουμε αυτό το παιχνίδι,» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ερωτηθείς σχετικά με την ανηστυχία που υπάρχει στην Ισπανία όσον αφορά στα αντίποινα της UEFA μέσω των διαιτητών για την European Super League, τόνισε:

«Εμπιστεύομαι εκατό τοις εκατό τον διαιτητή και την UEFA, κάθε διαιτητή σε αυτό το επίπεδο. Χρειαζόμαστε τον καλύτερο διαιτητή, αλλά εμπιστεύομαι οτι θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πλεονέκτημα ή μειονέκτημα.

Δεν μπορώ να το σκεφτώ. Αξίζουμε να είμαστε στα ημιτελικά, όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έχει σημασία η πολιτική απόφαση ή η φανέλα που φοράς. Τα πήγαμε πολύ καλά και όλες οι ομάδες έχουν κερδίσει τη θέση τους στον ημιτελικό.

Εάν υπάρχουν πολιτικά προβλήματα, πρέπει να επιλυθούν σε αυτό το επίπεδο και όχι σε μία τέτοια διοργάνωση. Αισθάνομαι τυχερός, ευγνώμων σε όλους εκείνους που με υποστήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Είναι ο λόγος που είμαι εδώ.

Όταν ξεκίνησα στις χαμηλότερες κατηγορίες, κάθε ημέρα ήταν ένα δώρο. Με τους νέους της Στουτγκάρδης δεν φαντάστηκα τότε ότι θα προπονούσα μια ομάδα της Bundesliga. Tώρα είναι χαρά να είμαι σε θέση να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα τόσο μεγάλη όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και ταυτόχρονα είναι υποχρέωση να δώσουμε τα πάντα», συμπλήρωσε, ενώ για τη νέα μορφή του Champions League, δήλωσε:

«Δεν είμαι σίγουρος ότι μου αρέσει, απλά βλέπω περισσότερα παιχνίδια και όταν στο ημερολόγιο έχουμε περισσότερα είναι δύσκολο για εμένα να είμαι ενθουσιώδης. Όλοι οι προπονητές και οι παίκτες θα έχουν την ίδια γνώμη. Δεν είναι πιο ποιοτικό, έχει περισσότερα παιχνίδια. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το νέο Champions League, αλλά δεν έπαιξα κανέναν ρόλο σε αυτό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης