Ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, διέψευσε κάθε φημολογία περί «δυσαρέσκειας» απ’ την πλευρά του Τίμο Βέρνερ με την αγγλική ομάδα κι επιθυμίας του να επιστρέψει στη Γερμανία, μετά τη δυσκολία του να «προσαρμοστεί» στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ξεκαθαρίζοντας πως έχει δείξει τεράστια βελτίωση απ’ την ημέρα που ο ίδιος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.

Ο Βέρνερ έχει σημειώσει μόλις δύο γκολ στις τελευταίες 26 συμμετοχές του με τη φανέλα της Τσέλσι, όμως ο Τούχελ τόνισε πως ο διεθνής Γερμανός επιθετικός θα πρέπει να εμπιστευτεί τη διαδικασία, καθώς βρίσκεται στο σωστό «μονοπάτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Τίμο δεν έχει κανένα λόγο να είναι δυσαρεστημένος, γιατί έκανε ένα καταπληκτικό ματς κόντρα στη Λίβερπουλ κι αμέσως μετά άλλο ένα πολύ καλό κόντρα στην Έβερτον, με πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει» τόνισε ο Γερμανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής (Τετάρτης 17/03) ρεβάνς με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τους «16» του Champions League.

«Η ξεκάθαρη δική μου συμβουλή, είναι να μην εστιάζει μόνο στο αποτέλεσμα. Εάν παίρνεις τις σωστές αποφάσεις και δουλεύεις το κομμάτι της τεχνικής, η… μπάλα θα κάνει όλα τα υπόλοιπα».

Από την άλλη ο Τούχελ επιβεβαίωσε ότι τα λιγοστά γκολ που παίρνει η Τσέλσι από τους επιθετικούς της, οφείλονται ως ένα βαθμό και με το συνεχόμενο rotation, ωστόσο τόνισε πως οι παίκτες σ’ αυτό το επίπεδο θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να παίξουν στο μάξιμουμ, όποτε κι αν χρησιμοποιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν παίζεις στην ελίτ, παίζεις στην Τσέλσι, δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για να φανείς και να αποδώσεις αυτό που πρέπει. Πρέπει να είσαι έτοιμος συνέχεια. Είσαι διαρκώς σε έναν μεγάλο ανταγωνισμό με άλλους παίκτες και δεν υπάρχει χρόνος για τέσσερα, πέντε, έξι παιχνίδια στη σειρά για να αρχίσεις να σκοράρεις σταθερά.

Δημιουργούμε πολλές καθαρές ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή, για να νικάμε στους αγώνες μας», τόνισε ο Γερμανός προπονητής. Ο Τούχελ έκρουσε και το… καμπανάκι για τη ρεβάνς με την Ατλέτικο, παρά τη νίκη της ομάδας του με 1-0 στον πρώτο αγώνα του «Μετροπολιτάνο».

«Με τον Σιμεόνε στον πάγκο τους, είναι μία απ’ τις δυσκολότερες ομάδες για να νικήσεις. Έχουν πειθαρχεία, δουλεύουν σκληρά κι διαθέτουν τρομερά οργανωμένη άμυνα» τόνισε ο τεχνικός των «μπλε» και κατέληξε: «Επίσης έχουν σπουδαία ποιότητα μπροστά για να επιτεθούν και να παίξουν ποδόσφαιρο κατοχής. Είναι μία πλήρης ομάδα…».

Από τους Λονδρέζους θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι (με κάρτες) Ζορζίνιο και Μάουντ, ενώ οι Τιάγκο Σίλβα και Εϊμπραχαμ είναι εκτός λόγω τραυματισμών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης