Ο προπονητής της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο, με σημερινές του δηλώσεις καυτηρίασε την ρατσιστική συμπεριφορά που επέδειξαν οπαδοί της ομάδας του την Τρίτη (17/2) στο Παρίσι, πριν την έναρξη του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν (1-1), για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγκεκριμένα, μερίδα φιλάθλων των «μπλε» που επέβαιναν σε βαγόνι του μετρό δεν επέτρεψαν την είσοδο σε αυτό σε ένα Γάλλο πολίτη, αφρικανικής καταγωγής ενώ παράλληλα τραγουδούσαν ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τσέλσι έχει ήδη επιβάλλει κυρώσεις σε τρεις φιλάθλους της, που αναγνωρίστηκαν μέσω των βίντεο που υπάρχουν, ενώ συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές για την αναγνώριση και των υπολοίπων. Επιπλέον προσκάλεσε και επίσημα το θύμα της ρατσιστικής επίθεσης, για τον οποίο το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως ονομάζεται Σουλεϊμάν, μαζί με την οικογένειά του να παρακολουθήσει την ρεβάνς των δύο ομάδων στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στις 11/3.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε σχετικά: «Νιώθουμε ντροπιασμένοι, αλλά ίσως δεν θα έπρεπε, γιατί αρνούμαι να με συνδέουν με αυτούς τους ανθρώπους. Έφυγα από την Τσέλσι το 2007 και δεν “έβλεπα” την ώρα να επιστρέψω, αλλά όχι για οπαδούς σαν και αυτούς. Ένιωσα ντροπή όταν έμαθα τι έγινε, αλλά είμαι περήφανος που είμαι προπονητής σε ένα τέτοιο σύλλογο, αφού ξέρω τι είναι η Τσέλσι στην πραγματικότητα. Την ίδια απογοήτευση με μένα ένιωσαν και οι παίκτες μου. Τα αποδυτήριά μας είναι ένα μέρος όπου υπάρχει ισότητα και γίνονται απόλυτα σεβαστές οι διαφορές στην εθνικότητα και στην θρησκεία».

Ενώ σχετικά με την πρόσκληση που απηύθυνε ο σύλλογος στον Σουλεϊμάν, ο 52χρονος τεχνικός δήλωσε: «Αν έρθει δεν θα παρακολουθήσει μόνο τον αγώνα, αλλά θα νιώσει τι σημαίνει Τσέλσι στην πραγματικότητα. Γιατί αυτή την στιγμή έχει την λάθος εντύπωση για την ομάδα μας. Θα καταλάβει ότι αυτοί που προέβησαν σε αυτή την πράξη δεν έχουν σχέση με την ομάδα μας. Τσέλσι είναι ο πρόεδρός της, τα μέλη της, ο προπονητής της, οι παίκτες της, οι υπάλληλοί της και οι πραγματικοί φίλαθλοι της. Δεν γνωρίζω καν αν του αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά θα ήθελα πάρα πολύ να έρθει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης