Το «happy end» δεν ήρθε για τον Άλβαρο Μοράτα και η σεζόν έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ισπανό στράικερ της Τσέλσι. Σεζόν, που σε καμία περίπτωση στο ξεκίνημά της δεν προδίκαζε το αποτέλεσμα, με τον αποκλεισμό του παίκτη από την αποστολή που επέλεξε ο Ζουλέν Λοπετέγκι για την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου.

Το μεταγραφικό απόκτημα των 60 εκ. ευρώ για τους Λονδρέζους, στην πρώτη του σεζόν στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στη μέση στη διάρκεια της περιόδου, γεγονός που δεν τον βοήθησε να καθιερωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη μεταγραφή του από την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ισπανός μπήκε γερά στη σεζόν, πετυχαίνοντας 7 γκολ σε ισάριθμα ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τους «μπλε». Αλλά, από τη στιγμή που οι αμυντικοί των άλλων ομάδων της Premier League άρχισαν να τον «διαβάζουν», ο Μοράτα δυσκολεύτηκε στις προσωπικές μάχες μαζί τους, σε βαθμό που να «θυμώνουν» μαζί του οι οπαδοί της ομάδας του.

Σε μία κρίσιμη περίοδο μετά τα Χριστούγεννα, ο 25χρονος Μοράτα, απέτυχε να σκοράρει σε 13 αγώνες, αντικρίζοντας μία κόκκινη και τέσσερις κίτρινες κάρτες στο ίδιο διάστημα.

Ο τεχνικός της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε, προχώρησε τον Ιανουάριο στην απόκτηση του Ολιβιέ Ζιρού, βλέποντας την Τσέλσι να πέφτει στην 5η θέση της Premier League. Απόρροια αυτής της κατάστασης ήταν να βρεθεί στον πάγκο ο Μοράτα, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 89ο λεπτό του τελικού κυπέλλου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (η Τσέλσι πήρε το τρόπαιο με 1-0).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λοπετέγκι άφησε το νεαρό επιθετικό εκτός αποστολής των «φούριας ρόχας» από τα φιλικά με Γερμανία και Αργεντινή, στηρίζοντας την απόφαση του στα προβλήματα «φυσικής κατάστασης και αγωνιστικής αδράνειας» του παίκτη.

Παρά την εξέλιξη αυτή, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε δηλώσει πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να συμπεριλάβει τον Μοράτα στις τελικές επιλογές του για τα γήπεδα της Ρωσίας, με τις υπόλοιπες (επιλογές) στην ίδια θέση να μην είχαν την ανάλογη εμπειρία, όμως, ήταν αυτές που προτιμήθηκαν!

Ο Ντιέγκο Κόστα έχει πετύχει 7 γκολ σε 18 εμφανίσεις με την Εθνική, ενώ ο Ιάγκο Άσπας και ο Ροντρίγκο Μορένο, οι άλλοι δύο επιθετικοί που επιλέχθηκαν, έχουν αγωνιστεί σε 8 και 4 ματς αντίστοιχα.

Από την άλλη, ο Μοράτα με 13 τέρματα σε 23 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, άφησε την Ρεάλ Μαδρίτης για να γίνει βασικός στην Τσέλσι και κατ΄ επέκταση να κληθεί, μέσω αυτής, στην Εθνική. Όσο περνούσε η σεζόν και δεν αγωνιζόταν, οι πιθανότητες να βρεθεί στη Ρωσία μειώνονταν με τον Λοπετέγκι να δίνει το «τελικό χτύπημα» (αποκλεισμός).

«Πιστεύουμε ότι έχουμε άλλους παίκτες στην θέση του που μπορούν να μας βοηθήσουν» είπε σήμερα (21/05) ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Δεν είναι κάτι αρνητικό γι΄ αυτόν. Η αλήθεια είναι ότι είχε μία μπερδεμένη χρονιά, κυρίως προς το φινάλε της.»

Ο Μοράτα ευχήθηκε στους συμπατριώτες του τα καλύτερα μέσω του twitter, μετά την απόφαση του Λοπετέγκι να τον αφήσει εκτός αποστολής, αν κι ένα χρόνο νωρίτερα εκτιμούσε πως θα ήταν ο ηγέτης των πρωταθλητών κόσμου το 2010 στα γήπεδα της Ρωσίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης