Παίκτης της Ίντερ είναι κι επίσημα από την Πέμπτη ο Βίκτορ Μόουζες.

Ο 29χρονος Νιγηριανός μπακ-χαφ αποκτήθηκε από τους «νερατζούρι» με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι έως το τέλος της περιόδου, με την ιταλική ομάδα να διατηρεί οψιόν αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το που ανέλαβε τoυς Λονδρέζους ο νυν τεχνικός της ιταλικής ομάδας, Αντόνιο Κόντε, το 2016, ο Μόουζες είδε την καριέρα του να παίρνει εντελώς διαφορετική τροπή.

Συγκεκριμένα έγινε βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος των «μπλε» συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου της Premier League και μετέπειτα του Κυπέλλου Αγγλίας (2018).

Ο Κόντε τον χρησιμοποιούσε κυρίως στη μεσαία γραμμή, αλλά κάποιες φορές προσέφερε πολύτιμες λύσεις στα «φτερά» της επίθεσης, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Νωρίτερα πέρασε κι ένα… φεγγάρι από την τουρκική Φενέρμπαχτσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε διεθνές επίπεδο, ο Μόυζες έχει αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Αγγλίας, ενώ ήταν ο αρχισκόρερ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17.

To 2012, ωστόσο, πήρε την απόφαση να παίξει με την ομάδα της πατρίδας του, της Νιγηρίας.

Από τότε έχει πετύχει 12 γκολ σε 39 αγώνες με τους «Σούπερ Αετούς», ενώ έχει λάβει μέρος σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα.

Με τη Νιγηρία πανηγύρισε το 2013 την κατάκτηση του Κόπα Αφρικα, προσφέροντας μάλιστα την ασίστ στο νικητήριο γκολ του τελικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης