Tην υπόσχεση ότι θα δουλέψει, προκειμένου η Ρεάλ να επιστρέψει εκεί που της αξίζει, έδωσε ο Ζινεντίν Ζιντάν κατά την παρουσίασή του στους εκπροσώπους του Τύπου από τη διοίκηση της «βασίλισσας», λίγες ώρες μετά τη μεγάλη επιστροφή του στους Μαδριλένους.

Ο «Ζιζού», ο οποίος υπέγραψε με τους «μερένχες» συμβόλαιο μέχρι το 2022, τόνισε ότι η αποχώρησή του από την ομάδα, 10 μήνες πριν, ήταν αναγκαία εκείνη την περίοδο τόσο για τον ίδιο όσο και τον σύλλογο, επισημαίνοντας πάντως ότι ήρθε η ώρα για την αντεπίθεση της «βασίλισσας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα είπε στην παρουσίαση του ο Ζιντάν:

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στο σπίτι μου. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα. Θα ξεκινήσω την σκληρή δουλειά από αύριο, ώστε να επιστρέψει η ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται.

Έφυγα γιατί το χρειαζόμουν, τόσο εγώ όσο και η ομάδα. Τώρα επιστρέφω γιατί μου το ζήτησε ο πρόεδρος και επειδή αγαπώ πολύ τον Φλορεντίνο και την ομάδα, να ‘μαι εδώ πάλι. Έχω μεγάλη επιθυμία να καθίσω και πάλι στους πάγκους. Είναι μία θέση με μεγάλη ευθύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξέρω τέλεια που βρίσκομαι και που έχω έρθει. Κάποια πράγματα θα αλλάξουν. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν για την επόμενη σεζόν.

Ωστόσο, αυτά είναι θέματα που θα μας απασχολήσουν αργότερα, έχουμε ακόμα 11 παιχνίδια και θέλουμε να ολοκληρώσουμε καλά την σεζόν. Είχα κάποια προτάσεις, αλλά δεν ήθελα να πάω σε άλλες ομάδες.

Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα και μου ζητήθηκε να γυρίσω; Με μιας είπα ότι θα γυρίσω. Και να ‘μαι εδώ».

Σε ερώτηση σχετικά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Ρεάλ ο Ζιντάν ξεκαθάρισε ότι: «Δεν είναι αυτό το θέμα. Πρώτα έχουμε αυτά τα παιχνίδια που απομένουν και μετά θα ασχοληθούμε με τη νέα χρονιά. Όλοι ξέρουν τι έχει προσφέρει ο Κριστιάνο εδώ. Αποτελεί μέρος της ιστορίας του συλλόγου, ήταν ένας από τους κορυφαίους, αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε γι’ αυτόν τώρα».

Το εκπληκτικό video με το οποίο παρουσίασε η Ρεάλ τον Ζιντάν:

 

Πέρεθ:« Ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο επέστρεψε στην Ρέαλ»

Nωρίτερα, είχε πάρει πρώτος τον λόγο ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, δηλώνοντας: «Ζήσαμε μια περίπλοκη κατάσταση. Αυτοί οι παίκτες έχουν χαρίσει αξέχαστους τίτλους στην Ρεάλ και είμαστε περήφανοι και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μάχες που έδωσαν για να πετύχουν όσα πέτυχαν. Όλοι τους θα έχουν την παντοτινή αναγνώριση από την πλευρά μας.

Δεν πετύχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θέλω να αναγνωρίσω τη δουλειά του Σολάρι, έως την τελευταία στιγμή έδειξε αφοσίωση στο κλαμπ, αγαπάει την ομάδα και η αφοσίωση του είναι αδιαμφισβήτητη, από την πρώτη στιγμή.

Δεν φτάσαμε στο επιθυμητό επίπεδο, εκεί που περιμέναμε και θέλουμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για μια νέα εποχή με επικεφαλής έναν άνθρωπο-σύμβολο για τον σύλλογο.

Κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ, για να καλωσορίσουμε τον Ζινεντίν Ζιντάν. Αναλαμβάνει την ευθύνη σε μια όντως πολύ δύσκολη στιγμή. Κι είναι εδώ γιατί αγαπά αυτή τη φανέλα και το απέδειξε πριν από πέντε ημέρες όταν του ζητήσαμε να επιστρέψει στην ομάδα.

Ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο επέστρεψε στην Ρέαλ και θέλω να τον ευχαριστήσω για την αφοσίωση του και για το ότι αποτελεί μέρος αυτού του θρυλικού συλλόγου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης