Το καλοκαίρι του 2014 όταν ολοκληρώθηκε το «deal» της Ρεάλ με τη Γιουβέντους για την μετακίνηση του Αλβάρο Μοράτα στο Τορίνο, έναντι του ποσού των 20 εκατ. ευρώ, άπαντες στη «βασίλισσα» έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Kι αυτό γιατί πίστευαν ότι είχαν … μοσχοπουλήσει έναν επιθετικό, ταλαντούχο μεν, που όμως «περίσσευε» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και ήταν… ρεζέρβα πολυτελείας στους Ισπανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πού να το φανταστούν όμως ότι λίγους μήνες αργότερα θα ήταν αυτοί που είχαν… πληρώσει πολύ πιο ακριβά αυτή τη μεταγραφή και ότι ο μικρός θα εξελισσόταν σε “δήμιο” τους.

Όμως επειδή στο ποδόσφαιρο τα παντα μπορούν να συμβούν, έγινε και αυτό και ο Ισπανός επιθετικός, ποτισε… φαρμάκι την πρώην ομάδα του, στέλνοντας  παράλληλα  τη Γιουβέντους μετά από 12 χρόνια σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 22χρονος  στράικερ δεν αρκέστηκε στο γκολ που πέτυχε στο πρώτο παιχνίδι και με το οποίο άνοιξε το σκορ στη νίκη με 2-1 των Ιταλών, αλλα βρήκε δίχτυα και στον επαναληπτικό των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση που διεξήχθη την Τετάρτη στο πρώην… σπίτι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το τελικό 1-1 στο Μπερναμπέου σήμανε τον αποκλεισμό των «μερένχες» από τον τελικό, στον οποίο θα βρεθεί, όπως προαναφέραμε, η «Γιούβε», με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Στο αποψινό παιχνίδι η Ρεάλ προσπάθησε να πιέσει από την αρχή, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, το οποίο δεν άργησε να έρθει. Πιο συγκεκριμένα, επιτεύχθηκε στο 23ο λεπτό από την άσπρη βούλα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να νικάει τον Μπουφόν στο πέναλτι που κέρδισε ο Ροντρίγκες σε ανατροπή του από τον Κιελίνι.

Η ομάδα του Αντσελότι είχε το παιχνίδι υπό τον έλεγχό της, είχε ευκαιρίες και για το 2-0, ωστόσο η Γιουβέντους ανεβαζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο εφτασε στο πολυπόθητο γκολ.

Στο 57ο λεπτό ο Πογκμπά με κεφαλιά τροφοδότησε τον Αλβάρο Μοράτα κι αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας, σκοράροντας -χωρίς να πανηγυρίσει βέβαια-εναντίον της ομάδας στην οποία έπαιζε από 16 ετών μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.

Η Ρεάλ αύξησε την πίεσή της, καθώς πλέον ήθελε δύο τέρματα για να προκριθεί, εντούτοις οι φιλοξενούμενοι ήταν «φωτιά» στην αντεπίθεση και στο 69′, λίγο έλειψε να κάνουν αυτοί το 1-2, με τον Κασίγιας όμως να νικάει σε τετ-α-τετ τον Μαρκίζιο, κρατώντας έτσι ζωντανή την ομάδα του.

Ακολούθησαν οι μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπέιλ στο 72 και το 75′, που όμως δεν βρήκαν στόχο, με τη Ρεάλ να κυριεύεται από το άγχος στη συνέχεια και να επιδίδεται σε διαδοχικές… γιομες.

Αυτός ο ανορθόδοξος τρόπος επίθεσης των γηπεδούχων πάντως δεν προβλημάτισε τους Ιταλούς, που έχοντας επικεντρωθεί στα αμυντικά τους καθήκοντα και έχοντας γυρίσει σε σύστημα 3-5-2, κράτησαν το 1-1 και πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο, αποκαθηλώνοντας την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης.  

(Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ρονάλντο)

(To γκολ του Μοράτα)

Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 1-1

Γκολ: 23′ πεν. Kριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), 57′ Moράτα (Γιουβέντους)

Κίτρινες: Ίσκο (Ρεάλ), Χάμες (Ρεάλ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά, Χάμες, Μπέιλ, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ίσκο

Γιουβέντους (Αλέγκρι):
Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο (79′ Μπαρτζάλι), Πογκμπά (89΄ Περέιρα), Βιδάλ, Τέβεζ, Μοράτα (84′ Γιορέντε)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης