Η Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε Ιστορία! Οι «μερένχες» επικράτησαν 3-1 της Λίβερπουλ στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου και κατέκτησαν το Champions League, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της «βασίλισσας» της Ευρώπης.
Η καλοκουρδισμένη μηχανή του μεγάλου Ζινεντίν Ζιντάν έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ πρόσθεσε στην συλλογή της την 13η ευρωκούπα!
Η καλοκουρδισμένη μηχανή του μεγάλου Ζινεντίν Ζιντάν έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή της την 13η ευρωκούπα!

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν στο 51’ με τον Μπενζεμά να σκοράρει εκμεταλλευόμενος την γκάφα του Κάριους, όμως ο Μανέ στο 55’ ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Γκάρεθ Μπέιλ που πέρασε στο γήπεδο στο 61’ έβαλε την σφραγίδα του στον τελικό σκοράροντας στο 64’ και το 83’ για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.
Η Λίβερπουλ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για τον 6ο τίτλο στην Ιστορία της και πρώτο μετά το 2005 στον αλησμόνητο τελικό της Πόλης με την Μίλαν, αλλά δεν τα κατάφερε, κυρίως λόγω του Κάριους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον σημερινό τελικό δεν υστέρησε σε κάποιους τομείς από την αντίπαλό της, αλλά «χτυπήθηκε» νωρίς από τον τραυματισμό του Σαλάχ στον ώμο και είχε σε τραγική βραδιά τον τερματοφύλακά της. Ο Γερμανός ήταν αυτός που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την απώλεια του τροπαίου, καθώς «δώρισε» δύο γκολ στους «μερένχες», αποδεικνύοντας γι΄ άλλη μια φορά ότι η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια της.


Ο αγώνας

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με τη Λίβερπουλ να έχει καλύτερο ρυθμό, αλλά τη Ρεάλ Μαδρίτης με το μεγάλο της αστέρι να απειλεί. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 15’ δημιούργησε την πρώτη σημαντική φάση του ματς αλλά δεν βρήκε στόχο. Οι «ρεντς» απάντησαν στο 23΄με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να αναγκάζει τον Κέιλορ Νάβας σε μία πολύ δύσκολη επέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από δύο αναγκαστικές αλλαγές. Στο μισάωρο του αγώνα ο Σαλάχ αποχώρησε τραυματίας και με δάκρια στα μάτια, αφήνοντας τη θέση του στον Λαλάνα λόγω τραυματισμού, ενώ η Ρεάλ πέντε λεπτά μετά έχασε επίσης με τραυματισμό του Καρβαχάλ. Το πρώτο μέρος έληξε με τον Μπενζεμά να σκοράρει στο 43’ και το γκολ να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ, καθώς ο Ρονάλντο στο ξεκίνημα της φάσης ήταν εκτεθειμένος.

Άκρως δυναμικό ήταν το δεύτερο μισό, καθώς μέσα σε δέκα λεπτά σημειώθηκαν δύο γκολ και ένα δοκάρι. Στο 48’ ο Ίσκο τράνταξε το δοκάρι του Κάριους, ενώ ο κίπερ της Λίβερπουλ στο 51’ έκανε ένα παιδικό λάθος με αποτέλεσμα ο Μπενζεμά με προβολή να ανοίξει το σκορ. Παρά τη γκάφα του Κάριους η Λίβερπουλ δεν το έβαλε κάτω και απάντησε άμεσα. Τέσσερα λεπτά μετά ο Σαντιό Μανέ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην περιοχή της «βασίλισσας» με προβολή κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 1-1.

Σε ρυθμιστή του αγώνα μετατράπηκε ο Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός σούπερ σταρ πέρασε στο ματς στο 61’ και χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να σημειώσει το 2-1 με ένα εκπληκτικής ωραιότητας γκολ τόσο σε φαντασία, όσο και σε εκτέλεση. Οι «ρεντς» μπήκαν και πάλι σε διαδικασία να «απαντήσουν», όμως το σουτ του Μανέ στο 70’ σταμάτησε στο δοκάρι του Νάβας. Ευκαιρία για να σκοράρει είχε και ο Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 74’, όμως στο 83’ ο Γκάρεθ Μπέιλ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της «βασίλισσας». Να σημειωθεί ότι και στο δεύτερο γκολ ο Λόρις Κάριους έκανε νέο λάθος, με αποτέλεσμα να δεχθεί ακόμα ένα τέρμα.

Με αυτό τον τρόπο η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στη νίκη και στην κατάκτηση του UEFA Champions League για τη σεζόν 2017-18.

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 3-1 (ΕΡΤ1, Cosmote Sport 1)

Γκολ: 51′ Μπενζεμά (Ρεάλ), 55′ Μανέ (Λίβερπουλ), 64′ Μπέιλ (Ρεάλ), 83′ Μπέιλ (Ρεάλ)
48′ δοκάρι ο Ίσκο
70′ δοκάρι ο Μανέ


Κίτρινες κάρτες:
Μανέ

Κόκκινες κάρτες:


Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν):
Νάβας, Καρβαχάλ (36′ Νάτσο), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (61′ Μπέιλ), Μπενζεμά (89′ Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (62′ Τσαν), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (31′ Λαλάνα), Φιρμίνο.


Πρώτη σε τίτλους η Ρεάλ, ψηλά στη λίστα η Λίβερπουλ

Το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, το οποίο από το 1992 έχει μετονομαστεί σε Champions League, καθιερώθηκε απο την ποδοσφαιρική περίοδο 1955-56. Η ιδέα για τη διεξαγωγή του ήταν έμπνευση του Γάλλου δημοσιογράφου της «Equipe» Γκαμπριέλ Ανό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δεκατρεις κατακτήσεις και προηγείται στη λίστα, όπου ακολουθούν η Μίλαν (7), η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν (5), ο Αγιαξ (4), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ιντερ (από 3).

Αν κάνουμε τον καταμερισμό των 61 τροπαίων ανά χώρα, βλέπουμε ότι η Ισπανία (13 Ρεάλ, 5 Μπαρτσελόνα) έχει κατακτήσει 18 φορές τον τίτλο, ακολουθούν η Ιταλία και η Αγγλία που έχουν από 12, η Γερμανία (7), η Ολλανδία (6), η Πορτογαλία (4) και από ένα τρόπαιο έχουν οι Γαλλία, Ρουμανία, Σκοτία και Γιουγκοσλαβία.

Τροπαιούχοι:
13 Κύπελλα: Ρεάλ Μαδρίτης
7 Κύπελλα: Μίλαν
5 Κύπελλα: Λίβερπουλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα
4 Κύπελλα: Άγιαξ
3 Κύπελλα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ
2 Κύπελλα: Πόρτο, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Νότιγχαμ

1 Κύπελλο: Άστον Βίλα, Ντόρτμουντ, Σέλτικ, Ερυθρός Αστέρας, Φέγενορντ, Αμβούργο, Μαρσέιγ, Αϊντχόφεν, Τσέλσι, Στεάουα Βουκουρεστίου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης