Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Ασχέτως αν συμπαθεί κάποιος ή όχι τον Κριστιάνο Ρονάλντο, οφείλει να του βγάλει το καπέλο.

Ο υπέρμετρος εγωισμός του, το τουπέ που έχει και ο ναρκισσισμός του έχουν πλήξει τη δημοφιλία του, από τη στιγμή μάλιστα που το αντίπαλο ποδοσφαιρικό του δέος είναι ο σαφώς πιο ταπεινός, πιο προσιτός και πιο μετριόφρων Λιονέλ Μέσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για ακόμη μία φορά ο Πορτογάλος απέδειξε ότι  είναι ηγέτης, είναι ένας παίκτης στις πλάτες του οποίου μπορεί να στηριχθεί η ομάδα. Και δεν μιλάμε για την οποιαδήποτε ομάδα αλλά για τη Ρεάλ Μαδρίτης των 12 ευρωπαϊκών τίτλων στην ιστορία της…Πάντως, για ακόμη μία φορά ο Πορτογάλος απέδειξε ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι «βασιλιάς».

Είναι ηγέτης, είναι ένας παίκτης στις πλάτες του οποίου μπορεί να στηριχθεί η ομάδα. Και δεν μιλάμε για την οποιαδήποτε ομάδα αλλά για τη Ρεάλ Μαδρίτης των 12 ευρωπαϊκών τίτλων στην ιστορία της.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο «μίλησε» στο χορτάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ακρίβεια, «βροντοφώναξε» ότι ούτε η «βασίλισσα» είναι ξεγραμμένη, παρά το κάζο που έχει υποστεί εφέτος στις ισπανικές διοργανώσεις, αλλά ούτε και ο ίδιος, παρά την κακή του εκκίνηση στην τρέχουσα σεζόν.

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα

Καλύτερη ευκαιρία να το πράξει αυτό δεν είχε. Απέναντί του είχε μία ομάδα που έχει ξοδέψει ένα καράβι λεφτά για να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ρεάλ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στα 850 εκατ. ευρώ αποτιμάται το εφετινό μπάτζετ της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία, ενώ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, δέχτηκε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του ματς στο «Μπερναμπέου» και πλέον καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 στη ρεβάνς, αν δεν θέλει να αποχαιρετήσει πρόωρα το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέρυσι η Μπαρτσελόνα με την επική ανατροπή και τη νίκη της με 6-1 (ενώ είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς με 4-0) έφραξε τον δρόμο των Παριζιάνων προς την ευρωπαϊκή καταξίωση.

Παρά αυτό το κάζο, οι ιθύνοντες της Παρί τίναξαν το περασμένο καλοκαίρι την μπάνκα, έκαναν τη μεταγραφή του αιώνα με την απόκτηση του Νεϊμάρ και άρχισαν την προσπάθεια για την ευρωπαϊκή καταξίωση.

Έλα, όμως, που και εφέτος στο διάβα τους βρέθηκε ακόμη μία ισπανική ομάδα, η Ρεάλ.

Κι ενώ, λοιπόν, η Παρί έδειχνε το βράδυ της Τετάρτης να έχει στριμώξει τους «μερένχες» στα σχοινιά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεπικουρούμενος από τις αλλαγές του Ζιντάν κατάφερε να ανατρέψει το σκηνικό.

Με τον Έμερι να έχει τραβήξει στον πάγκο τον Καβάνι, περνώντας στο ματς έναν μπακ (Μενιέ), ο «Ζιζού» έπαιξε το τελευταίο του χαρτί βάζοντας τον Ασένσιο (μαζί με τον Βάθκεθ) στον αγώνα.

Η Ρεάλ μεταμορφώθηκε, έγινε απειλητική, ο Ρονάλντο ήταν εκεί που έπρεπε για να κάνει το 2-1, με τον Μαρσέλο να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα.

Το τελικό 3-1 δίνει σαφέστατο προβάδισμα, όπως είναι φυσικό, στη Ρεάλ για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Πάντως, σε αυτό το ματς η «βασίλισσα» κέρδισε περισσότερα από ένα παιχνίδι, με ένα σκορ που της δίνει το προβάδισμα για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στους «8».

Κέρδισε πολλά στο ψυχολογικό κομμάτι, καθώς το ηθικό της «Ρεάλ» εφέτος έχει καταρρακωθεί από την αναιμική της παρουσία στο πρωτάθλημα και το άνευ προηγουμένου κάζο στο Κόπα Ντελ Ρέι.

Αυτή η νίκη θα φέρει εκ νέου την ηρεμία στα αποδυτήρια, που έχει ανάγκη ο σύλλογος, οι παίκτες, ακόμα και ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έχει δεχτεί εφέτος δριμεία κριτική για τις εμφανίσεις της ομάδας του.

Ο Γάλλος δεν το φοβήθηκε το ματς, κράτησε την ψυχραιμία του και έδωσε την ευκαιρία στον Κριστιάνο Ρονάλντο να αποδείξει εκ νέου στον αγωνιστικό χώρο ότι διαθέτει ποδοσφαιρικούς cojones.

Δεν γνωρίζουμε αν η Παρί Σεν Ζερμέν θα καταφέρει να ανατρέψει τα τωρινά δεδομένα στην υπόθεση-πρόκριση στον επαναληπτικό. Ίσως τα καταφέρει, ίσως και όχι.

Αυτό, πάντως, που φάνηκε για ακόμη μία φορά το βράδυ της Τετάρτης στο «Μπερναμπέου» είναι ότι οι Παριζιάνοι έχουν να φάνε πολλά… ψωμιά για να γίνουν… Ρεάλ αλλά και ότι ο Νεϊμάρ θέλει ακόμα δρόμο για να γίνει Ρονάλντο.

Κι αυτό γιατί είναι εύκολο για την αξία του να πετυχαίνει 3 και 4 γκολ απέναντι στην Ανζέ και στη Μετς.

Το δύσκολο είναι να ορθώσει ποδοσφαιρικό ανάστημα σε τέτοια ματς απέναντι σε ομάδες με βαριά φανέλα, όπως οι «μερένχες», και σε παίκτες της κλάσης του Ρονάλντο. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είδαμε χθες στο «Μπερναμπέου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης