Ισόπαλες με 1-1 σκορ αναδείχθηκαν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία, για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας, που διεξήχθη την Τετάρτη στο «Camp Nou».

Έτσι οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς, όσον αφορά στην πρόκριση στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι, τους οποίους αναμένεται να τους λύσουν σε τρεις εβδομάδες (27/02) στον μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς, που θα πραγματοποιηθεί στο «Μπερναμπέου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Σολάρι στάθηκε εξαιρετικά στο αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκε πολύ γρήγορα (στο 6΄ με τον Βάθκεθ), έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να «κλειδώσει» την πρόκριση από το πρώτο ματς, ωστόσο, και με το 1-1 που απέσπασε έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη.

Η απουσία του Λιονέλ Μέσι από το αρχικό σχήμα επηρέασε τους Καταλανούς που δεν βρήκαν διαδρόμους για να απειλήσουν την αντίπαλό τους μέχρι τα μισά του πρώτου ημιχρόνου.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές έχοντας μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 32ο λεπτό με την κεφαλιά του Ράκιτιτς, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Βαλβέρδε έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, ωστοσο ο Νάβας ενήργησε σωτήρια στο σουτ του Σουάρες, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο δεύτερο μέρος οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν να ψάχνουν το 1-1, καταφέρνοντας να φέρουν το ματς στα ίσα στο 57ο λεπτό, περιορίζοντας έτσι το μέγεθος της ζημιάς: ο Σουάρες με μακρινό πλασέ σημάδεψε το δοκάρι του Νάβας, ωστόσο στη συνέχεια της φάσης ο Μάλκομ με σουτ παραβίασε την εστία της Ρεάλ.

Στη συνέχεια (63′) ο Μέσι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, όπως και ο Μπέιλ, για λογαριασμό της «βασίλισσας» ωστόσο η είσοδος του δεν άλλαξε πολλά.

Ο Αργεντίνος αστέρας της Μπαρτσελόνα φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, με αποτέλεσμα να μη γίνει απειλητικός για την εστία της Ρεάλ, που έφυγε με το 1-1 από την έδρα της μεγάλης αντιπάλου της.

Το γκολ του Λούκας Βάθκεθ (0-1):


To γκολ του Μάλκομ (1-1):

Μπαρτσελόνα- Ρεάλ Mαδρίτης 1-1

Γκολ: 6′ Λούκας Βάθκεθ (Ρεάλ), 57′ Μάλκομ (Μπαρτσελόνα)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Άρτουρ (76′ Αλενιά), Μπουσκέτς, Κουτίνιο (63′ Μέσι), Μάλκομ, Λενγκλέ, Πικέ, Ράκιτιτς (62′ Βιντάλ), Σεμέδο, Σουάρες

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγκο Σολάρι): Νάβας, Καρβαχάλ, Κρόος, Λούκας (84′ Ασένσιο), Γιορέντε (63′ Κασεμίρο), Ράμος, Μόντριτς, Μαρσέλο, Βαράν, Βινίσιους (63′ Μπέιλ), Μπενζεμά


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης