Οι διαδοχικές ήττες από την Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου», σε κύπελλο και πρωτάθλημα, έχουν δημιουργήσει πολύ βαρύ κλίμα στη Ρεάλ, μία ημέρα πριν τη ρεβάνς με τον Άγιαξ για τη φάση των «16» του Champions League.

Οι «μερένχες» τέθηκαν εκτός διεκδίκησης των εγχώριων τίτλων και πλέον οφείλουν να επικεντρωθούν στην προσπάθεια να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό τους «στέμμα», αρχής γενομένης από την πρόκριση στα προημιτελικά, για την οποία έχουν αποκτήσει σαφές προβάδισμα μετά τη νίκη τους με 2-1 στο Άμστερνταμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την ολλανδική ομάδα, ο Λούκα Μόντριτς είπε ανοιχτά αυτό που σκέφτονται σχεδόν όλοι στη Μαδρίτη.

«Μας λείπουν τα γκολ του Ρονάλντο», παραδέχθηκε ο Κροάτης μέσος, αναφερόμενος στην προσφορά του Πορτογάλου, νυν άσου της Γιουβέντους, στο σκοράρισμα τα προηγούμενα χρόνια.

«Η απουσία του Ρονάλντο θα γινόταν αισθητή σε οποιαδήποτε ομάδα. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις αντικαταστάτη του Κριστιάνο. Δεδομένων των όσων έκανε για εμάς, μας λείπει. Ο σύλλογος ήθελε από τους άλλους παίκτες να καλύψουν όσα έκανε, να μοιραστούν (σ.σ. τα γκολ) μεταξύ των επιθετικών, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο», υπογράμμισε ο νικητής της “Χρυσής Μπάλας” και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Κριστιάνο έβαζε 50 γκολ και δεν μπορείς να βρεις σήμερα κάποιον που θα σκοράρει τόσο πολύ. Κάποιοι από εμάς πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δύο ή τρεις παίκτες που θα βάλουν 10, 15 ή 20 γκολ και αυτό δεν το έχουμε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας φέτος. Για παράδειγμα, στο ματς κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα είχαμε πολλές ευκαιρίες και, όταν δεν τις αξιοποιείς, ο αντίπαλος σε τιμωρεί».

Ο Μόντριτς εκτίμησε ότι η διοίκηση της Ρεάλ έπραξε σωστά να δώσει την εμπιστοσύνη της στους υπάρχοντες επιθετικούς (Μπέιλ, Μπενζεμά, Ασένσιο), μαζί με τις προσθήκες των Βινίσιους και Μαριάνο Ντίας, αλλά «… κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλεις»,όπως επισήμανε ο Κροάτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης