Απολαυστικός ήταν ο Πάμπλο Λάσο στη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό με την Αναντολού Εφές, στο φάιναλ φορ της Euroleague, στο Βελιγράδι (21/5, 20:00, Novasports Prime). Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε αναφορά στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού το βράδυ των ημιτελικών, αναφέρθηκε στην απουσία του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος από τον τελικό μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αστράγαλο και εξήγησε πως το αυριανό παιχνίδι δεν θα έχει σχέση με αυτόν κόντρα στην Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό. Όσο για το πως θα σταματήσει τους Μίτσιτς και Λάρκιν;

«Αν θέλω να σταματήσω τους Μίτσιτς και Λάρκιν, πιστέψτε με είναι το πιο εύκολο πράγμα. Θα στείλω από δύο παίκτες πάνω στον καθένα και θα τους σταματήσω. Τότε, όμως θα με νικήσουν οι υπόλοιποι παίκτες του Αταμάν. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και η δική μου φιλοσοφία είναι η ομαδική άμυνα, η ομαδική προσέγγιση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λάσο είπε αρχικά: «Φτάσαμε στον τελικό και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Περιμένω ένα σπουδαίο ματς. Το να χάνεις τον Νάιτζελ τόσο νωρίς στο ματς είναι δύσκολο. Δεν άλλαξε τόσο πολύ το πλάνο μας, γιατί κάποιοι άλλοι βγήκαν μπροστά και κάλυψαν το κενό του. Είναι σίγουρα εκτός μάχης για αύριο, θα δούμε στην Μαδρίτη πόσο μεγάλη είναι η ζημιά. Δεν υπάρχουν μυστικά για τον Εργκίν!».

Για τον Τομά Ερτέλ και αν θα αγωνιστεί εν τη απουσία του Ουίλιαμς-Γκος: «Σίγουρα θα το δούμε αυτό σαν επιλογή».

Για το πότε κατάλαβε ότι θα βρεθεί στον τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης: «Δεν είχα αμφιβολία παρά τα προβλήματα. Δεν είναι τίποτα εύκολο στη ζωή. Χάνεις ματς και τότε όλα είναι χάλια. Με τον Αστέρα παίξαμε καλά, αλλά χάσαμε αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα και πως τα βλέπω. Είμαι χαρούμενος και δεν σκέφτομαι το παρελθόν. Είχαμε προβλήματα όπως όλοι και πως γίνεται να μην έχουμε; Αλλά τελικά είμαστε εδώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον τελικό και την προσέγγιση του: «Δεν νομίζω ότι κατοχές θα είναι εύκολες και αύριο θα είναι ένα άλλο διαφορετικό ματς. Τελείως διαφορετικό. Θα πρέπει να ματσάρουμε μία σπουδαία ομάδα. Να βρούμε λύσεις κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα. Θα πρέπει να προσαρμόσουμε την άμυνα μας πάνω τους».

Ολοκληρώνοντας είπε: «Όταν πήγα στη Ρεάλ δεν καταλάβαινα τι σημαίνει να είσαι εκεί ως παίκτης. Μετά από πολλά χρόνια και ως προπονητής συνεχίζω να μαθαίνω. Είμαστε σπουδαίο κλαμπ έχουμε πιο πολλούς ακολούθους στο Twitter για παράδειγμα από ομάδες ΝΒΑ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν απίθανος και έχετε παράδοση στην Ελλάδα από μπάσκετ όπως και η Εφές. Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ γιατί σαν ομάδα είμαστε η μεγαλύτερη στον πλανήτη».

Από την πλευρά του, ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε επισήμανε: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και ανυπομονώ για το ματς, να παλέψω για την ομάδα μου και να κερδίσουμε. Οι συμπαίκτες μου έχουν μεγάλη εμπειρία και μου μίλησαν πριν το ματς. Μας μιλούν συνέχεια όλη τη σεζόν και χθες πριν τον ημιτελικό. Σίγουρα θα τα πούμε ξανά και για το τελευταίο ματς». Τέλος, για το πως αισθάνεται στη Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε: «Νιώθω ευγνώμων εδώ και περνάω κάθε μέρα και καλύτερα και μαθαίνω πράγματα από όλους. Απλά είμαι περήφανος που βρίσκομαι στη Ρεάλ. Νιώθω ευλογημένος καθημερινά και πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης