Με τρίμηνο αποκλεισμό τιμωρήθηκε από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ο Ζινεντίν Ζιντάν, για το γεγονός ότι εκτελούσε χρέη προπονητή της Καστίγια (Β΄ ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης) χωρίς να έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος Γάλλος αστέρας έχει στην κατοχή του δίπλωμα UEFA A επιπέδου 2, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στην Ισπανία, χρειάζεται να έχει συμπληρώσει και το 3ο επίπεδο για να κοουτσάρει ομάδα Γ΄ κατηγορίας, όπου αγωνίζεται η Καστίγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, εκκρεμεί η αναγνώριση κάποιων ωρών πρακτικής από τη γαλλική ομοσπονδία, ώστε να διευθετηθεί το θέμα.

Ο ίδιος ο Ζιντάν, πάντως σε συνέντευξή του στη «Figaro», εξήγησε: «Εδώ και τρία χρόνια περνάω εξετάσεις για διπλώματα στη Γαλλία, που θα μπορούσα να έχω μέσα σε τρεις μήνες στην Ισπανία. Ωστόσο εμένα με ενδιάφερε να συνεχίσω στην πατρίδα μου, αφού εκεί είχα εκπαιδευτεί και ως ποδοσφαιριστής και θεωρούσα πως αυτό αποτελούσε μια συνέχεια. Είμαι Γάλλος. Πάντα προσπαθούσα να λειτουργώ με βάση τους κανονισμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης