Την αποθέωση που έτυχε στο Game 3 της σειράς των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό στη Μαδρίτη, μετά από περίπου οκτώ μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού, θυμήθηκε ο Σέρχιο Γιουλ σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague.

Ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για την ανατριχίλα που αισθάνθηκε τη στιγμή που πάταγε και πάλι παρκέ, για το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, το συναπάντημα με τον άλλοτε συμπαίκτη του, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και το ιστορικό ρεκόρ που θέλει να πανηγυρίσει η Ρεάλ και δεν είναι άλλο από ευρωπαϊκή κορυφή σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα! Είμαι επίσης χαρούμενος γιατί η ομάδα προκρίθηκε στο Final Four. Ήταν ένας εκ των στόχων στην αρχή της σεζόν και τον πετύχαμε. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους φιλάθλους μας, που πάντα με υποστηρίζουν και ειδικά σε όσους δούλεψαν σκληρά για μένα και την επιστροφή μου. Δεν θα έπαιζα μπάσκετ για να το διασκεδάσω αν δεν ήταν αυτοί», είπε αρχικά ο Γιουλ και συνέχισε αναφερόμενος στην υποδοχή που του επεφύλασσε ο κόσμος:

«Ήταν απίστευτα. Όταν είπαν το όνομά μου από τα μεγάφωνα ανατρίχιασα. Μπήκα στο γήπεδο και όλοι σηκώθηκαν όρθιοι και μου έδωσαν ένα standing ovation. Ήταν μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες μου ως παίκτης της Ρεάλ. Ένιωσα τη στήριξή τους. Ήταν μια απίθανη, γεμάτη συναισθήματα μέρα για εμένα».

Ο ημιτελικός με την ΤΣΣΚΑ πλησιάζει… «Θα είναι ένα σκληρό και απαιτητικό παιχνίδι. Ήταν κυρίαρχοι στην κανονική περίοδο και έχουν σπουδαία ομάδα, πολύ αθλητική, δυνατή και με πολύ ταλέντο, ειδικά στην περιφέρεια. Θα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα καλά αν θέλουμε να νικήσουμε και να περάσουμε στον τελικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το γεγονός ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον άλλοτε συμπαίκτη του, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, είπε: «Θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθούμε αντιμέτωποι. Δεν είμαι σίγουρος αν στο παιχνίδι του 2006 παίξαμε αντίπαλοι, αν ήμασταν ταυτόχρονα στο παρκέ. Θα είναι ξεχωριστό. Πάντα παίζαμε μαζί, όχι μόνο στη Ρεάλ, αλλά και στην εθνική Ισπανίας. Το να είμαστε αντιμέτωποι θα είναι μια ωραία ανάμνηση και για τους δυο μας. Ασφαλώς θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε για να περιορίσουμε τις πιθανότητες της ΤΣΣΚΑ να μας νικήσει».

Για τον έτερο ημιτελικό Φενερμπαχτσέ-Ζαλγκίρις, σχολίασε: «Και οι δύο ομάδες κάνουν σπουδαία σεζόν. Για την Ζαλγκίρις είναι μια σπουδαία επιτυχία να είναι στο Final Four και θα προσπαθήσει να παίξει το ρόλο του αουτσάιντερ με πολύ ενθουσιασμό. Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο από Λιθουανούς και Τούρκους φιλάθλους. Η Φενέρ έχει λίγη περισσότερη εμπειρία και ούσα η εν ενεργεία πρωταθλήτρια, είναι το φαβορί, όμως σε τέτοια παιχνίδι, το να είσαι το φαβορί δεν έχει τόση σημασία».

Για το ρεκόρ που θέλει να πετύχει η Ρεάλ, κατακτώντας την ίδια σεζόν τον ευρωπαϊκό τίτλο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, κάτι που δεν έχει γίνει, είπε: «Θα ήταν ξεχωριστό, ιστορικό! Καμία ομάδα δεν το έχει πετύχει την ίδια χρονιά. Θα ήταν κάτι ιστορικό και ασφαλώς θα παλέψουμε γι’ αυτό. Θέλουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας επειδή το αξίζουν».

Τέλος, μιλώντας για το όνειρο να συνδυάσει την επιστροφή του με τίτλο στην Euroleague, δήλωσε: «Θα ήταν μια ονειρεμένη αποθεραπεία. Θα ήταν απίθανο να σηκώσω την Ευρωλίγκα μόλις 5-6 εβδομάδες μετά την επιστροφή μου. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ, ώστε όλοι μαζί να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ, να πάμε στον τελικό και να νικήσουμε ξανά για να πάρουμε το τρόπαιο. Θα ήταν τεράστια χαρά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης