Δύσκολες εκτός έδρας ελληνο-ισπανικές «μάχες» περιλαμβάνει η 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, πριν από την επόμενη «διαβολοβδομάδα» της διοργάνωσης. Στο «Wizink Center» ο Ολυμπιακός παίρνει σήμερα θέση στο τζάμπολ κόντρα στην πολυνίκη με 10 τίτλους Ρεάλ Μαδρίτης (22.00, Novasports 2HD).

Την Παρασκευή (13/12, 22.00, Novasports 1HD), ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Καταλονία και στο «Palau Blaugrana» απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ισπανικές ομάδες, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, «συγκατοικούν» στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από 12 αγωνιστικές, με 9 νίκες – 3 ήττες, δηλαδή με μόλις μία νίκη λιγότερη από την πρωτοπόρο Αναντολού Εφές.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Μία σημαντική απουσία αντιμετωπίζει και η Ρεάλ, καθώς ο Σέρχιο Γιουλ θα λείψει για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι της ισπανικής ομάδας. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από επτά διαδοχικές νίκες και η αποστολή των «ερυθρόλευκων» μόνο εύκολη δεν είναι.

Οι παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα, πάντως, βρίσκονται σε ανοδική πορεία, όπως έδειξαν με τις δύο διαδοχικές νίκες τους με μέσο όρο διαφοράς 20 πόντους απέναντι στην Άλμπα στο Βερολίνο (80-99) και στην Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (91-70), ενώ την περασμένη εβδομάδα έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας στην παράταση και στις… λεπτομέρειες την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Με ρεκόρ 5 νίκες – 7 ήττες, οι Πειραιώτες θέλουν πάση θυσία επιτυχίες μακριά από το ΣΕΦ για να ελπίζουν πως θα ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης στην πρώτη οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει μέσο όρο στην επίθεση 79,1 πόντους, αλλά πέτυχε περισσότερους από 90 σε καθένα από τα τελευταία τρία παιχνίδια του. Οι Μπράντον Πολ, Ογκάστιν Ρούμπιτ και Ουέιντ Μπάλντγουιν επιδεικνύουν μεγάλη βελτίωση μετά την περίοδο προσαρμογής τους. Στον αντίποδα, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο διαθέτει μία από τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης εφέτος με 85,8 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ είναι δεύτερη σε ασίστ με 19 ανά παιχνίδι. Εντός έδρας, οι Ισπανοί παρουσιάζονται ακόμη καλύτεροι, με 92,9 πόντους παραγωγικότητα κατά μέσο όρο και 20,9 ασίστ ανά παιχνίδι.

Το μαρκάρισμα του Αργεντινού πόιντ γκαρντ Φακούντο Καμπάτσο αποτελεί «κλειδί» στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να… δραπετεύσει με το «διπλό». Την περασμένη εβδομάδα ο Καμπάτσο μοίρασε 17 ασίστ σε λιγότερο από 24 λεπτά στο παρκέ! Είναι, δηλαδή, ο παίκτης που δημιουργεί και… μοιράζει το παιχνίδι στους συμπαίκτες του. Ο πρώτος ριμπάουντερ της Euroleague (9,8 ριμπάουντ μ.ο. ανά αγώνα), Νίκολα Μιλουτίνοβ, θα βρει απέναντί του τον κορυφαίο αμυντικό της διοργάνωσης της περασμένης σεζόν, Έντι Ταβάρες, σε μία μονομαχία «γιγάντων», την οποία αναμένει με ανυπομονησία το ευρωπαϊκό φίλαθλο κοινό.

Σε 41 αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην Euroleague, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει νικήσει 21 φορές και ο Ολυμπιακός 20.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Νταμίρ Γιαβόρ (Κροατία), Γιακούμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) και Γκούτις Βίλιους (Λιθουανία).

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζουν δύο παιχνίδια. Στο Τελ Αβίβ «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου (8 νίκες – 4 ήττες) και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη (8 νίκες – 4 ήττες). Παράλληλα, ο τουρκικός «εμφύλιος» Φενερμπαχτσέ-Αναντολού Εφές αναμένεται με αγωνία ως προς την εξέλιξη και την έκβασή του. H ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν έχει ξεκινήσει καλά εφέτος (ρεκόρ 5-7), αλλά έχει μεγάλο κίνητρο να «γκρεμίσει» από την κορυφή τη «συμπολίτισσα» Εφές, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα έδρας.

Η 13η αγωνιστική:

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

19.00 Novasports 5HD Χίμκι – Άλμπα Βερολίνου

19.45 Novasports 3HD Φενερμπαχτσέ – Αναντολού Εφές

20.00 Novasports 4HD Ερυθρός Αστέρας Μπασκόνια

21.05 Novasports 1HD Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

22.00 Novasports 2HD Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

20.00 Novasports 5HD Ζάλγκιρις – Βαλένθια

21.30 Novasports 4HD Μπάγερν Μονάχου – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

21.45 Novasports 3HD Βιλερμπάν – Αρμάνι Μιλάνο

22.00 Novasports 1HD Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Η κατάταξη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης