Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ η Λιόν κέρδισε 1-0 τη Γιουβέντους στη Γαλλία. Οι δύο νικητές απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης εν όψει των αγώνων ρεβάνς, που οδηγούν στην προημιτελική φάση του Champions League.

Ιστορική νίκη για τη Σίτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιστορική νίκη, που την καθιστά μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 στο «Μπερναμπέου», στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» της διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η αγγλική ομάδα κατάφερε να νικήσει την Ρεάλ Μαδρίτης σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ ήταν η τρίτη που έφυγε νικήτρια από ισπανικό έδαφος σε 10 αγώνες που έχει δώσει εκεί (οι δύο προηγούμενες ήταν στην φάση των ομίλων με Βιγιαρεάλ το 2011 και με την Σεβίλλη το 2015). Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν τη σεζόν 2015/2016 στους ημιτελικούς, με την Ρεάλ να παίρνει το 0-0 στο «Ετιχαντ» και με 1-0 στη Μαδρίτη το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Πέραν του καλού ρυθμού που είχε το πρώτο 45λεπτο, σε γενικές γραμμές ήταν ίσως το χειρότερο από τα υπόλοιπα των αγώνων της φάσης των «16». Η Σίτι απείλησε δύο φορές με τον Ζεσούς, ενώ από την άλλη οι «μερένγκες» δεν είχαν ούτε… υποψία ευκαιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαφώς το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο με την Ρεάλ να παίρνει προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Ίσκο στο 60΄ κι ενώ οι «πολίτες» έφτασαν πολύ κοντά στο 0-1 με το σουτ του Μαχρέζ και την απόκρουση του Ράμος πάνω στη γραμμή. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν το έβαλε κάτω και μέσα σε πέντε λεπτά (78΄-83΄) έφερε τα πάνω κάτω, αρχικά με την κεφαλιά του Ζεσούς μετά τη σέντρα του Ντε Μπρόινε και στη συνέχεια με τον δημιουργό του γκολ της ισοφάρισης να εκτελεί το πέναλτι και να «γράφει» το 2-1.

 

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (COSMOTE SPORT 1 HD)

Γκολ: 60′ Ίσκο (Ρεάλ), 78′ Χεσούς (Μάντσεστερ Σίτι), 83′ πεν. Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι)

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Βαλβέρδε, Μόντριτς – Μεντί

Κόκκινες κάρτες: 86′ Ράμος

 

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Φερλάντ Μεντί, Μόντριτς (84′ Βάσκες), Βαλβέρδε, Κασεμίρο, Ίσκο (84′ Γιόβιτς), Βινίσιους (75′ Μπέιλ), Μπενζεμά.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ (33′ Φερναντίνιο), Οταμέντι, Μεντί, Ροντρίγκο, Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα (73′ Στέρλινγκ), Χεσούς.

Έκανε την έκπληξη η Λιόν, 1-0 τη Γιουβέντους  

Η Λιόν έκανε την έκπληξη στον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League και με το 1-0 επί της Γιουβέντους, απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς της κορυφαίας, ποδοσφαιρικής, διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Οι «λιονέ» έστειλαν το μήνυμά τους στο 21ο λεπτό, με το οριζόντιο δοκάρι του Εκαμπί. Δέκα λεπτά μετά άνοιξαν το σκορ, σε μία φάση που οι «μπιανκονέρι» έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς ο Ντε Λιχτ βρισκόταν εκτός αγωνιστικού χώρου με σκίσιμο στοπ κεφάλι. Ο Τουσάρ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα ακριβείας του Αουάρ και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στσέζνι.

Με σωστή τακτική και παρά την πίεση που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μην δεχτούν γκολ και να πάρουν μία σημαντική νίκη που τους δίνει κάθε δικαίωμα να ελπίζουν σε πρόκριση στους «8» του Champions League.

 

Λιόν – Γιουβέντους 1-0 (COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ: 31′ Τουσάρ

 

Κίτρινες κάρτες: Μαρσέλο, Κορνέ

Κόκκινες κάρτες:

Λιόν (Ρούντι Γκαρσία): Λόπες, Μαρσάλ, Μαρσέλο, Ντεναγιέρ, Κορνέ (81′ Άντερσεν), Αουάρ, Τουσάρ, Γκόμες, Ντιμπουά (78′ Τετέ), Ντεμπελέ, Εκαμπί (66′ Τεριέ).

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Άλεξ Σάντρο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Ραμπιό (78′ Μπερναρντέσκι), Πιάνιτς (62′ Ράμσεϊ), Μπεντανκούρ, Ρονάλντο, Ντιμπάλα, Κουαδράδο (70′ Ιγκουαΐν).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης