Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/4) σε ειδική εκδήλωση ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, παρουσία της δημάρχου της Μαδρίτης, Μανουέλα Καρμένα.

Το σχέδιο, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, πήρε τις απαραίτητες εγκρίσεις και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα «πέσουν» οι τελικές υπογραφές, ενώ ο Πέρεθ επισήμανε ότι εντός Aπριλίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης του έργου σε κατασκευαστικές εταιρείες «… με στόχο να ξεκινήσουν τα έργα το συντομότερο δυνατό, μόλις τελειώσει η φετινή χρονιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος των διοικούντων τη Ρεάλ είναι το νέο «Μπερναμπέου» να γίνει το πλέον σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο του κόσμου.

Το πλάνο προβλέπει προσθήκη οροφής και μεταλλικού κέλυφους, καθώς και την τοποθέτηση ενός φωτεινού πίνακα σε σχήμα δαχτυλιδιού, που θα είναι ορατό από κάθε γωνιά των εξεδρών.

Προβλέπεται επίσης επέκταση του μουσείου του συλλόγου και νέοι χώροι εμπορικής χρήσης (εστιατόρια, καταστήματα), όχι όμως και ξενοδοχείο, που είχε αρχικά αναφερθεί, καθώς το σχέδιο αυτό εν τέλει εγκαταλείφθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χωρητικότητα του γηπέδου αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα (περί τους 81.000 θεατές), ενώ τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο σε 3,5 χρόνια και το νέο «Μπερναμπέου» να παραδοθεί προς τα τέλη του 2022. Μέχρι τότε, η Ρεάλ θα μπορεί να χρησιμοποιεί κανονικά το γήπεδό της.

Σημειώνεται ότι, για τη χρηματοδότηση του έργου και μετά το «ναυάγιο» με την επενδυτική εταιρεία του Εμιράτου του Αμπου Ντάμπι (IPIC), η Ρεάλ πήρε τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα μακροχρόνιο δάνειο, ύψους τουλάχιστον 525 εκατ. ευρώ.

Η ετήσια επιβάρυνση σε τόκους για τον ισπανικό σύλλογο θα είναι περί τα 25 εκατ., ποσό που όμως αναμένεται να υπερκαλυφθεί από τα αυξημένα έσοδα του νέου γηπέδου, που υπολογίζεται να αποφέρει ετησίως περίπου 150 εκατ. ευρώ περισσότερα απ΄ ό,τι το τωρινό στάδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης