Mόνο στα… χαρτιά αποδείχθηκε ντέρμπι η μονομαχία της Μαδρίτης ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Ρεάλ.

Κι αυτό γιατί στον αγωνιστικό χώρο του «Βιθέντε Καλντερόν» οι «ροχιμπλάνκος» έκαναν πραγματικό πάρτι το Σάββατο, συντρίβοντας το συγκρότημα του Αντσελότι με 4-0 σκορ, στο πλαίσιο της  22ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Σιμεόνε ήταν εντυπωσιακή και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις σοβαρές αμυντικές ελλείψεις των πρωταθλητών Ευρώπης (Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο) και το ντεφορμάρισμα των μεγάλων τους αστέρων (Ρονάλντο, Μπέιλ ήταν… απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα), φτάνοντας έτσι σ’έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.

Παρά την πρόωρη απώλεια του Κόκε, που αποχώρησε τραυματίας μόλις στο 10ο λεπτό, η Ατλέτικο προηγήθηκε στο 13΄ με σουτ του Τιάγκο που «έπνιξε» ο Κασίγιας και πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά της με ανάποδο ψαλίδι του Σαούλ (αντικατέστησε τον Κόκε), μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Σικέιρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες, πριν ο Γκριζμάν στο 66΄ και ο Μάντζουκιτς στο 89΄ διαμορφώσουν το τελικό 4-0, με το οποίο οι πρωταθλητές Ισπανίας πλησίασαν την πρωτοπόρο Ρεάλ στους τέσσερις βαθμούς.

Aτλέτικο Μαδρίτης:
Μογιά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα, Τιάγκο Μέντες, Γκάμπι, Αρντά Τουράν, Κόκε (10′ Σαούλ) (71′ Ραούλ Γκαρθία), Γκριεζμάν (77′ Τόρες), Μάντζουκιτς.

Ρεάλ:
Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα (46′ Χεσέ Ροντρίγκεθ), Κρόος, Ίσκο (68′ Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (73′ Χαβιέρ Ερνάντες).=

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης