Στην Ντόρτμουντ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Άξελ Βίτσελ, καθώς ο γερμανικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με τον Βέλγο διεθνή μέσο. Μάλιστα, ο 29χρονος άσος πήγε το μεσημέρι στο Μπαντ Ραγκάτς της Ελβετίας, όπου η νέα ομάδα του πραγματοποιεί την προετοιμασία της ενόψει της νέας σεζόν. Ο Βίτσελ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Τιαντζίν Κουαντζιάν, ωστόσο ενεργοποίησε τον όρο αποχώρησης που υπήρχε στο συμβόλαιό του με την κινεζική ομάδα, κάτι που είχε τη δυνατότητα να κάνει μέχρι χθες (5/8). Από την πλευρά της, η Ντόρτμουντ ενημέρωσε την Τιαντζίν Κουαντζιάν ότι είναι προετοιμασμένη να καταβάλει τη ρήτρα του παίκτη, προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο Βίτσελ έχει συμφωνήσει να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κιτρινόμαυρους», κάτι που θα τον κρατήσει στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

«Ενδιαφερόμασταν πολύ να φέρουμε τον Άξελ στο σύλλογο γι’ αρκετούς μήνες τώρα και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που επέλεξε την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο Άξελ είναι ένας παίκτης με σπουδαία διεθνή εμπειρία, ο οποίος φέρνει όλες τις αρετές που απαιτούνται για να αφήσει το στίγμα του στη μεσαία γραμμή της ομάδας: τακτική αντίληψη, δύναμη όταν διεκδικεί την μπάλα, ρυθμό, δημιουργικότητα και νοοτροπία» δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Μίχαελ Τσορκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Βίτσελ τόνισε: «Μετά το Μουντιάλ, ήμουν αποφασισμένος να πάρω μεταγραφή για να επιστρέψω στην Ευρώπη. Είμαι πραγματικά χαρούμενος κι επίσης υπερήφανος που σύντομα θα μπορώ να αγωνιστώ για την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Δεν είχα να το σκεφτώ για πολύ μετά την πρώτη συζήτησή μας, επειδή η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους της ηπείρου κατά τη γνώμη μου. Ειλικρινά, ανυπομονώ να βγω στο γήπεδο μπροστά σε 81.000 ανθρώπους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης