Η ταλαιπωρία που υπέστη η αποστολή της Μπάγερν Μονάχου έως ότου φτάσει από τη… βάση της στο Κατάρ, για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, δεν εμπόδισε τους πρωταθλητές Ευρώπης να πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης.

Με τα γκολ του μεγάλου της αστεριού, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 17΄ και 86΄ οι Βαυαροί επικράτησαν με 2-0 της Αλ Αχλί του γνωστού στους Έλληνες φιλάθλους από την θητεία του στον Ιωνικό (1989-1995), Πίτσο Μοσιμάνε, στο «Αχμέντ μπιν Αλι Στάντιουμ» και προκρίθηκαν στον τελικό. Εκεί όπου στις 11 Φεβρουαρίου θ΄ αντιμετωπίσουν την Τίγκρες, η οποία με το ίδιο σκορ είχε αποκλείσει το φαβορί, Παλμέιρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη παρουσία της στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Μπάγερν θα έχει την ευκαιρία να κάνει το 2Χ2, καθώς είχε κατακτήσει το τρόπαιο πριν από 8 χρόνια και συγκεκριμένα το 2013 όταν επικράτησε στον καταληκτικό αγώνα με 2-0 της Ράτζα Κασαμπλάνκα.

Η 6η παρουσία της Αλ Αχλί στη διοργάνωση δεν θα στεφθεί με το πρώτο της τρόπαιο, μιας και η καλύτερη θέση που έχει πάρει έως τώρα είναι η 3η, το 2006, όταν νίκησε στο «μικρό» τελικό την Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό) με 2-1.

Και αυτή την φορά θα διεκδικήσει το ίδιο πλασάρισμα, καθώς στον «τελικό της παρηγοριάς» θ΄ αντιμετωπίσει την Παλμέιρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης