To χρονικό μίας προαναγγελθείσης επιστροφής, που δεν είναι άλλη από αυτήν του Γιούπ Χάινκες στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα οι Βαυαροί ανακοίνωσαν την πρόσληψη του προπονητη, που το 2013 τους είχε οδηγήσει στο τρεμπλ, με τον έμπειρο τεχνικό να υπογράφει συμβόλαιό με τον σύλλογο μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 72χρονος προπονητής θεωρήθηκε ιδανικός διάδοχος του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος απολύθηκε εξαιτίας της κακής πορείας των περυσινών πρωταθλητών Γερμανίας τη φετινή σεζόν, αλλά και λόγω της κόντρας που είχε αναπτύξει με πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα του συλλόγου.

Οι διοικούντες την Μπάγερν πιστεύουν πως ο Χάινκες είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει την ομάδα σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο, έως ότου βρεθεί ο επόμενος προπονητής που θα «τρέξει» το πρότζεκτ απ’ το προσεχές καλοκαίρι.

Αυτή θα είναι η τέταρτη θητεία του πολύπειρου τεχνικού στη Μπάγερν, 30 χρόνια αφότου ανέλαβε για πρώτη φορά τα «ηνία» της, ήτοι το 1987.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χάινκες έμεινε ως το 1991 στην τεχνική ηγεσία των Βαυαρών και κατέκτησε μαζί τους δύο πρωταθλήματα, ενώ επέστρεψε μετά από 18 χρόνια (2009), ως υπηρεσιακός, κι αφού νωρίτερα είχε κατακτήσει το Champions League με τη Ρεάλ το 1998.

Ακολούθως ανέλαβε ξανά την Μπάγερν το 2011 και τη σεζον 2012-2013 πανηγύρισε το τρεμπλ με πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League, πριν αφήσει τη θέση του στον Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Δεν πρόκειται για επιστροφή, είναι μία φιλική εξυπηρέτηση», τόνισε ο Χάινκες στο περιοδικό “Kicker”.

«Το έκανα γιατί χρωστάω πάρα πολλά στη Μπάγερν», πρόσθεσε ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος συνδέεται με πολύχρονη φιλία με τον πρόεδρο του συλλόγου του Μονάχου, Ούλι Χένες, με τον οποίο είχαν πανηγυρίσει ως παίκτες την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης