H Mπάγερν, μία από τις ισχυρότερες ομάδες τον κόσμο και σίγουρα η κορυφαία στη Γερμανία, «γεννήθηκε» σαν σήμερα, στις 27 Φεβρουαρίου το 1900. Από τα αποδυτήριά της έχουν περάσει οι κορυφαίοι Γερμανοί αστέρες, όπως Μπεκενμπάουερ, Μάγερ, Μπράιτνερ, Μίλερ, Ρουμενίγκε, εκτός από πολλούς μεγάλους ξένους.

Πολλές λαμπρές στιγμές στην ιστορία της, αλλά μεταξύ των σημαντικότερων, αυτό που κατάφερε τη δεκαετία του ’70 με την κατάκτηση των τριών συνεχόμενων Κυπέλλων Πρωταθλητριών, 1974, 1975, 1976.
Έχει φτάσει 10 φορές μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League, κερδίζοντας τις πέντε. Μαζί με Άγιαξ, Γιουβέντους, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπάγερν είναι μία από τις πέντε ομάδες που έχουν κερδίσει όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από ένα Κύπελλο UEFA και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, η Μπάγερν κέρδισε δύο διηπειρωτικά κύπελλα, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων, καθώς και ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Κύπελλο.

Πολλά εθνικά τρόπαια, 28 τίτλοι στην Bundesliga, εκ των οποίων οι τελευταίοι έξι στη σειρά, 18 γερμανικά κύπελλα, 7 γερμανικά Σούπερ Κύπελλα.

Είναι μία από τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου χάρη στην οικονομική συνεργασία με την Adidas και την Allianz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης