Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στρέφει από σήμερα έως τις 11 Φεβρουαρίου την προσοχή και το ενδιαφέρον στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, αφού ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά, το 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων 2020.

Το φετινό τουρνουά περιλαμβάνει τη νικήτρια του πρωταθλήματος του Κατάρ 2020 και οικοδέσποινα Αλ Ντουχάιλ και πέντε ηπειρωτικές πρωταθλήτριες: την Μπάγερν που εκπροσωπεί την Ευρώπη, την Aλ Αχλί την Αφρική, την Ουλσάν Χιουντάι την Ασία, την Τίγκρες την Concacaf, και τη νικήτρια του Copa Libertadores, την Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουρνουά ανοίγει η συνάντηση μεταξύ Ουλσάν και Τίγκρες στο στάδιο Ahmad Bin Ali (16:00). Οι Ασιάτες έχουν ευτυχισμένες πρόσφατες αναμνήσεις από το Κατάρ, έχοντας νικήσει την Περσέπολη του Ιράν εκεί πανηγυρίζοντας στον τελικό του Champions League 2020. Οι Μεξικανοί κέρδισαν τελικά το Champions League της Concacaf, έχοντας χάσει τρεις τελικούς υπό τον προπονητή Ρικάρντο Φερέτι, τον άνθρωπο που τους μεταμόρφωσε, κατά την τελευταία δεκαετία.

Ο δεύτερος αγώνας της ημέρας είναι μια «αραβική υπόθεση», καθώς η Αλ Αχλί αντιμετωπίζει την ομάδα υποδοχής, Αλ Ντουχάιλ, στο στάδιο Education City Stadium (19:30). Οι Αιγύπτιοι επέστρεψαν στη διοργάνωση αφού κέρδισαν τον τελικό του CAF Champions League του περασμένου έτους απέναντι στη Ζάμαλεκ.

Με προπονητή τον Σαμπρί Λαμουσί, οι πρωταθλητές της Qatar Stars League, Αλ Ντουχάιλ, ελπίζουν να προχωρήσουν πολύ στο τουρνουά. Οι νικητές αυτής της συνάντησης θα αναμετρηθούν με την Μπάγερν στους ημιτελικούς, ενώ ο Παλμέιρας θα αντιμετωπίσει είτε την Ουλσάν είτε την Τίγκρες στους «4». Η Μπάγερν προκρίθηκε στο τουρνουά αφού κέρδισε όλους τους αγώνες του UEFA Champions League την περασμένη σεζόν. Η Παλμέιρας οφείλει τη θέση της στο Κατάρ 2020, στην επικράτησή της επί της Σάντος στον «βραζιλιανικό» τελικό του Copa Libertadores.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης